Öldürülen hekime ağıt

Öldürülen hekime ağıt -EÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez, Gaziantepte hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslanın anısına ağıt yazdı -Prof. Dr. Eğrilmez: "Dert dinleyen ins


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez, Gaziantepte hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslanın anısına ağıt yazdı.
     "Günün abalısı olduk / Döveni var, söveni çok" sözleriyle başlayan "Hekime ağıt"ı yazan Prof. Dr. Eğrilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl öldürülen Dr. Arslanın acısına toplumun duyarsız kalmaması gerektiğini belirtti.
     Meslektaşı Arslanın ölümünün ardından yaşadığı duyguları anlatmaya çalıştığını dile getiren Eğrilmez, "4 aylık göğüs cerrahisi uzmanı Ersin Arslanın genç yaşına karşın 15 makalesi vardı ve iyi bir bilim adamı olma yolunda ilerliyordu. Hastalarına çok iyi davranan meslektaşımıza yapılanlar büyük haksızlıktı" dedi.
     "Günün abalısı olduk / Döveni var, söveni çok / Gözlerden perdeyi aldık / Aklı körlere çare yok" sözlerini içeren ağıdın sosyal paylaşım sitelerinde de yer aldığını belirten Sait Eğrilmez, Dr. Ersin Arslanın Gaziantepteki ailesinden bu konuda teşekkür telefonu aldığını ifade etti.
     Arslanın ağabeyi Erkan Arslanın da bir sağlık çalışanı olduğunu dile getiren Eğrilmez, şöyle konuştu:
     "Aile, eseri dinlemiş. Ersinin ağabeyi beni aradı ve acılarına ortak olduğumuz için teşekkür etti. Ersin, sadece onların değil, bizim de kardeşimiz. Anısına birlikte sahip çıkıyoruz. Bu çalışmayla dert dinleyen insanların düştükleri durumu anlatmak istedim. Ağıdı ömrünü iyi hekimlik yaparak tüketen tüm meslektaşlarımın anısına yazdım. Dr. Ersin Arslanın ölümü sağlık çalışanlarına şiddetin en kötü, acı örneği oldu."
     Eğrilmez, ayrıca ağıdı yazarken Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanju Fırat ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Kliniği Şefi Op. Dr. Abidin Şakir Aranın hastaları için kornea bağışında bulunmasından da etkilendiğini anlattı.
    
     -Hasta, eseri seslendirdi-
    
     Sosyal paylaşım siteleri için hazırlanan klipte Dr. Ersin Arslan için yazılan ağıdı 1998 yılında düzenlenen TRT Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışmasının birincisi görme engelli Cem Cansız seslendirdi.
     Aynı zamanda Prof. Dr. Sait Eğrilmezin hastası olan ve kornea naklinin ardından yüzde 1 görme olanağına kavuşan Cansız, "Eseri seslendirirken Dr. Ersin Arslanın acısını yüreğimde hissettim" diye konuştu.
    
     -"Gözlerden perdeyi aldık / Aklı körlere çare yok"-
    
     Müziği anonim olan "Hekime Ağıt"ın sözleri şöyle:
     "Dert dinlersin derman için / Her acılı insan için / Düşün hekim iyi düşün / Gücün niye, aklın niçin/
     Dur dedin nice acıya / Tükenmez nice sızıya / Şimdi çiçek, toprak oldun / Gel kulak ver bu çağrıya/
     Senin için sona erdi / Fani dünyanın cefası / Ağlıyorum sanma sakın / O gözyaşımın vefası/
     Ölürken de aydınlatır / Karanlık iki dünyayı / Hekimler hiç son sayar mı / Ölüm denen muammayı/
     Günün abalısı olduk / Döveni var, söveni çok / Gözlerden perdeyi aldık / Aklı körlere çare yok/
     Eğrilmez der, dönüşü yok / Giden canlar gelmez geri / Dostları unutmayacak/ Kendinden öncekileri"
    
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Öldürülen hekime ağıt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER