Olimpos Antik Kentindeki kazı çalışmaları

Olimpos Antik Kentindeki kazı çalışmaları -Antik kentte yıl sonuna kadar devam edecek kazı çalışmalarının bundan sonraki bölümünde yapıların sağlamlaştırılması için çalışılacak -Olimpos Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Uçkan: -Kaz


ANTALYA (A.A) - Kumlucaya bağlı Yazır köyünde bulunan Olimpos Antik Kentinde bu yıl yürütülen kazı çalışmalarının tamamlandığı, antik kentte yıl sonuna kadar devam edecek çalışmalarda, ortaya çıkan yapıların sağlamlaştırılması için çalışılacağı bildirildi.
     Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ve Olimpos Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bedia Yelda Uçkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, antik kentte bu yılki kazı çalışmalarının sona erdiğini, bundan sonra yıl sonuna kadar, ortaya çıkan yapıların sağlamlaştırılmasının yapılacağını söyledi.
     Olimpos kazılarının en önemli özelliğinin diğer antik kentlere göre sadece kamu binaları veya dini yapıların değil, burada 1400 yıl önce yaşamış sivil halkın yaşam şekillerini anlatması olduğunu vurgulayan Uçkan, ortaya çıkan yapılarda sivil yaşamı anlatan yapıların en iyi şekilde korunduğunun görüldüğünü belirtti.
     Olimpos Antik Kentinde bu yılki kazı çalışmalarının altı aydan fazla sürdüğünü anımsatan Uçkan, ekim ayından itibaren antik kentte ortaya çıkartılan yapılarda restorasyon ve sağlamlaştırma çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.
     Prof. Dr. Yelda Uçkan, Olimpos kazılarında ekim ayı başından itibaren sağlamlaştırma ve onarım çalışmalarıyla devam edileceğini bildirerek, şunları kaydetti:
     Bu çalışmalarda 2012 yılında ortaya çıkardığımız yapılarda mevcut bozulmaları tespit ederek, her biri için ayrı projeler hazırladık. Bu projelerle altyapı çalışmaları da tamamlandı ve mevcut yapılardaki harçlara uygun harçlar imal ettirdik. Tüm bu altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonrada yapılarda projelere ve gerçeğine sadık kalınarak sağlamlaştırma ve onarım çalışmaları yıl sonuna kadar devam edecek. Tüm bu çalışmalarla kazı çalışmalarının ardından ortaya çıkan yapılar sağlamlaştırılarak, Olimpos 1400 yıl önceki eski görkemli günlerine kavuşturulacak.
     Uçkan, ödenek olduğu takdirde Olimpos kazılarındaki çalışmalarını yeni yılın başından itibaren sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Olimpos Antik Kentindeki kazı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER