Oltu Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde yeni

Oltu Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde yeni birimler kuruldu


ERZURUM (A.A) - Oltu İlçe Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde vatandaşları bilgilendirmek ve hastalıklarla mücadele için yeni birimler kuruldu.
     İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ömür Kaman, yeni birimler hakkında bilgi verdi. Diyabet, obezite, kanser, hipertansiyon ve gebelik eğitimi birimlerinde, hasta olan kişilerin günlük yaşantılarında dikkat etmeleri gerekenlerin anlatılması ve özellikle hasta olmayan kişilerin bu hastalıklara yakalanmamaları için çalışma yürütüleceğini belirten Kaman, yeni birimlerin hastalığa yakalanmama ve korunma amacıyla kurulduğunu ifade etti.
     Vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla saha çalışmaları yürüteceklerini kaydeden Kaman, bölgede sık görülen diyabet ve hipertansiyon ile ilgili kurulan birimleri, diğer birimlere ek olarak kurduklarını kaydetti.
     Kaman, Aile hekimlerimizin yaptığı bilgilendirmelere ilave olarak hizmet verecek olan birimlerimizde şeker ve tansiyon ölçümü de yapılacak. Kanser türlerine göre tanı aşamasında Devlet Hastanemizle koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Halkın bu hastalıklara karşı duyarlı olması ve korunması için saha çalışmalarımızı başlatacağız dedi.
    
     Muhabir: Murat Yıldız / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Oltu Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde yeni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER