OMEK 9. El Sanatları Sergisi açıldı

OMEK 9. El Sanatları Sergisi açıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Odunpazarı Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (OMEK) 9. El Sanatları Sergisi açıldı.
     2011-2012 eğitim öğretim döneminde OMEKte eğitim gören 5 bin kursiyerin ürettiği ürünler, Odunpazarı Kültür Merkezinde sergilenmeye başladı.
     AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kursta, Odunpazarı Belediyesinin ve halk eğitim merkezinin önemli bir işbirliğinin görüldüğünü söyleyerek Bu iş birliğinin önemini vurgulamak istiyorum. Burada el emeği göz nuru döken başta hanımefendiler olmak üzere sizlerin yetişmesine vesile olan hocalarımıza, halk eğitim merkezimize ve belediyemize teşekkür ediyor, sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi.
     AK Parti Eskişehir Ülker Can da, OMEK kurslarının emeğin sanata dönüştüğü bir merkez haline geldiğini belirterek, bir çok dalda eğitim alan kursiyerlerin gayretli çalışmalarının sadece bir bölümünün burada olduğunu ifade etti.
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakalı ise OMEKin 2004 yılında 300 öğrenciyle başladığını bu yıl Anadolunun en büyük meslek ve sanat edindirme kurslarından birisi olduğunu kaydetti.
     Bugün sertifika verilen öğrenci sayısının Boğaziçi Üniversitesi toplam öğrenci sayısından daha fazla olduğunu ifade eden Sakallı, Biz bugün 5 bin 100 öğrenciye sertifikalarını veriyoruz. İstanbulu ve Ankarayı saymazsak OMEK, Anadolunun en büyük meslek edindirme kurslarından birisi diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata da, öğrenmenin yaşının olmadığını bazı kabiliyetlerin 40-50 yaşında ortaya çıktığı vurguladı.
     Konuşmaların ardından bazı kursiyerlere sertifikaları verildi daha sonra serginin açılışı yapıldı.
     Sergi 16 Hazirana kadar gezilebilecek.
     Açılışa Odunpazarı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, OMEK öğreticileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber OMEK 9. El Sanatları Sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER