OMÜde bir grup öğrenci Yeni Yükseköğretim

OMÜde bir grup öğrenci Yeni Yükseköğretim Yasa taslağını protesto etti


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) bir grup öğrenci Yeni Yükseköğretim Yasa taslağını protesto etti.
     OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi kafeteryasında bir araya gelen ve kendilerine Öğrenci Kolektifleri adını veren grup, sermayenin üniversiteleri ele geçirdiği yönündeki hazırladıkları oyunu sahneledi.
     Ardından grup adına basın açıklaması yapan Ezgi Aydemir, yeni yasada YÖKün sadece adının değiştiğini öne sürdü.
     YÖK için oluşturulan 11 kişilik heyette bir sermaye temsilcisinin yer almasının kar sağlamanın önünü açtığını iddia eden Aydemir, şunları kaydetti:
     Yasada yer alan bilgi lisanslama ofisleri, ticari değerleri yüksek konularda araştırma yapılmasını ve ticari değeri olan bilgilerin pazarlanmasını sağlamak için kuruluyor. Bilim yuvası olan üniversiteler, halk yararına bilgi üretmesi gerekirken tamamen halk yararına olmaktan çıkartılıp patronların karlarına kar katmak için proje üreten yerler haline gelecek. Ticarethaneye dönüştürülen üniversitelerde akademisyenler, güvencesiz olarak çalıştırılacak. Patronların cebini doldurmayacak araştırmalar da proje araştırmacısı olarak yer alacak. Eğer proje bir yıl sonra son bulursa işine son verilecek. Özel üniversitelerin önünü açıyorlar.
     Anayasaya göre üniversitelerin kazanç amacına yönelik olmamaları şartının yer almasına rağmen yeni yasa taslağında yer alan özel yüksek öğretim kurumu kurulması ibaresinin, Anayasanın çiğnendiğinin göstergesi olduğunu ileri süren Aydemir, Biz öğrenci kolektifleri olarak YÖKte reform adı altında bulunan bu Anayasa taslağını da eski YÖKü de üniversitelerimizde istemiyoruz dedi.
     Grup çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber OMÜde bir grup öğrenci Yeni Yükseköğretim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER