OMÜ Arkeoloji Bölümünün ilk öğrencileri

OMÜ Arkeoloji Bölümünün ilk öğrencileri Çanakkaledeki kazıdan döndü


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünün ilk öğrencilerinin Çanakkaledeki kazıdan döndükleri bildirildi.
     Üniversiteden yapılan açıklamada, 2011-2012 akademik yılında ilk öğrencilerini alan Arkeoloji Bölümünün faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.
     Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Kaplan başkanlığında bölümün ilk öğrencilerinden Kutay Bektaş, Aylin Taşçı, Serap Taşkıran ve Tülay Gençin üç ay süren Çanakkalenin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesinde yer alan Apollon Smintheus Kutsal Alanındaki kazılardan döndükleri ifade edildi.
     Prof. Dr. Coşkun Özgünel başkanlığında 1980 yılından bu yana sürdürülen bilimsel kazılarda Yrd. Doç. Dr. Davut Kaplanın da, ekibin bir üyesi olarak yaklaşık 10 yıldır görev yaptığı belirtilen açıklamada, bu yılki kazılarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan kutsal alanda, İ.Ö. 2. yüzyılda inşa edilmiş olan görkemli Apollon Smintheus Tapınağının çevre düzenlemesi, Troas Bölgesinin en eski yerleşmesi olan Kalkolitik Gülpınar Yerleşmesi ve Mozaikli Ev olarak isimlendirilen alandaki kazı ve onarım çalışmalarında dikkat çekici sonuçlara ulaşıldığı kaydedildi.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber OMÜ Arkeoloji Bölümünün ilk öğrencileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER