OMÜ Samsun Meslek Yüksekokulunda Bilgisayar Oyunları

OMÜ Samsun Meslek Yüksekokulunda Bilgisayar Oyunları Eğitimi


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümünde bu yıl bilgisayar oyunları dersleri verilmeye başlanacağı bildirildi.
     OMÜ Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Orhan Kurt, yaptığı açıklamada, öğrencilere 3D modelleme ve fizik animasyon bilgisinin altyapısını kazandırdıktan sonra, oyun motorları eğitimini vermeyi hedeflediklerini aktardı.
     Bilgisayar teknolojisine ayak uydurabilmek için, Bilgisayar Programcılığı programında verilen dersleri güncellemenin gayreti içinde olduklarını vurgulayan Kurt, şunları kaydetti:
     Ülkemizde bilgisayar oyunları, bugüne kadar genel olarak eğlence odaklı algılanmıştır. Dolayısıyla, gerek devlet olarak, gerekse toplum olarak bu teknolojinin avantajları yeteri kadar kullanılamamıştır. Bu tip oyunlar sadece eğlence amaçlı olmayıp, başta eğitim amaçlı olmak üzere ana sınıfından üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde ders simülasyonu olarak kullanılabileceği gibi, askeri eğitim amacıyla, sürücü kursları, mimari simülasyonlar ve benzeri birçok alanlarda kullanılabilmektedir.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber OMÜ Samsun Meslek Yüksekokulunda Bilgisayar Oyunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER