ORANdan AGÜ akademisyenlerine seminer

ORANdan AGÜ akademisyenlerine seminer


KAYSERİ (A.A) - Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) proje uzmanları, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) akademik personeline doğrudan faaliyet desteği, teknik destek ve danışmanlık konularında seminer verdi.
     AGÜ seminer salonunda gerçekleştirilen seminerde, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, dünya genelinde öğretim üyelerinin vaktinin büyük bölümünü araştırmaya ayırdığını söyledi.
     Öğretim üyelerinin araştırma, uygulama ve öğretme gibi üç temel görevi olduğunu anımsatan Sabuncuoğlu, AGÜnün kimliğinin belirlenmesinde en önemli unsurlarından birinin araştırma olacağını kaydetti.
     Üniversitelerde üretilen bilginin sanayiye uygulanması gerektiğini ifade eden Sabuncuoğlu, üniversite ve sanayi işbirliğinin önemine dikkati çekti.
     Seminerde konuşan ORAN Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu ise, kalkınma ajansının desteklediği proje konularını anlatarak, ajansın yapısı hakkında bilgi verdi.
     Çeşitli konulardaki projelere destek verdiklerini anlatan Palancıoğlu, şunları kaydetti:
     Projelere faaliyet desteği, teknik destek ve danışmanlık desteği veriyoruz. Bölge ile ilgili stratejik, acil nitelikli olan çalışmaları da destekliyoruz. Sadece mali destek sağlayan bir kurum değil, aynı zamanda bölgeyi tanıtan, yatırımcı çeken bir kuruluşuz. Bu nedenle yurt içinde ve yurt dışında da faaliyette bulunarak bölgeye yatırımcı çekmeye çalışıyoruz.
     Ajans uzmanlarının da çeşitli konularda bilgiler verdiği seminere, AGÜde görevli çok sayıda akademisyen katıldı. Ajans uzmanları, seminerin sonunda akademisyenlerin sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber ORANdan AGÜ akademisyenlerine seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER