Orduda çikolata parkı kurulacak

Orduda çikolata parkı kurulacak -Gülyalı ilçesinde inşası devam eden havaalanı yanında kurulacak park içerisinde, el yapımı çikolata üretimi gerçekleştirilerek yerli ve yabancı turistlere hediyelik çikolata alışverişi imkanı su


ORDU (A.A) - Gökhan Gücüklüoğlu - Gülyalı ilçesinde inşası devam eden havaalanı yanında çikolata parkı kurularak, el yapımı çikolata üretimi gerçekleştirilip yerli ve yabancı turistlere hediyelik çikolata alışverişi imkanı sunulacak.
     Vali Orhan Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje için Ordu-Giresun Havaalanı inşaatı yanında yer tespit çalışması yaptıklarını söyledi.
     Karadeniz Bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin fındık ürünlerine kolayca ulaşabilecekleri mekan sıkıntısı yaşandığını ifade eden Düzgün, şöyle konuştu:
     Bu konuda geçtiğimiz yıllarda ilgili fındık firmalarımız kendilerine yönelik bazı hediyelik fındık mağazaları açma yönünde çalışmalarda bulundu. Ama pek çok çeşit ürünün bir arada bulunabileceği çikolata parkı şeklindeki bir projeyi Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansındaki (DOKA) arkadaşlarımızla birlikte geçtiğimiz aylarda planladık. Bununla ilgili fizibilite çalışmaları devam ediyor. Daha sonra projeyi Kalkınma Bakanlığının onayına sunacağız. Ümit ediyoruz ki projemiz onay görecek.
    
     -Park içinde çikolata sokağı-
    
     Park içerisinde çikolata sokağı da oluşturmak istediklerini vurgulayan Düzgün, Orada fındık ürününün farklı çeşitlerinin yanı sıra el yapımı çikolata yapılarak satılmasını istiyoruz. Yani bu park hem üretim hem de tüketim merkezi olacak. Biz bu parkı ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin, tur otobüslerinin uğrayabilecekleri, gezinti yapabilecekleri, yeme içme mekanları, kafeteryaların da bulunduğu bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz dedi.
     Vali Düzgün, gerekli çalışmaların yapılmasının ardından 2013 yılı içerisinde uygulamaya geçmek istediklerini kaydetti.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Orduda çikolata parkı kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER