Orduda toprak kayması

Orduda toprak kayması -Ordunun Fatsa ilçesinde 24 daireli bir binanın alt kısmında yer alan istinat duvarının çökmesi sonucu 4 araç hasar gördü -Bina yıkılma ihtimaline karşı tahliye edildi


ORDU (A.A) - Ordunun Fatsa ilçesinde 24 daireli bir binanın alt kısmında yer alan istinat duvarının çökmesi sonucu 4 araç hasar gördü. Bina yıkılma ihtimaline karşı tahliye edildi.
     Edinilen bilgiye göre, Şerefiye Mahallesi Samsun Sokakta daha önce göçük gelmesi nedeniyle yol kenarına yapılan istinat duvarı çöktü. Çökmeyle birlikte oluşan toprak kaymasında olay yerinde park halindeki 4 araç yaklaşık 50 metre sürüklenerek toprak altında kaldı.
     Olay sonrası polis ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede 24 daireli bina da yıkılma ihtimaline karşı tedbir amaçlı tahliye edildi.
     Olay yerinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, olayın gece geç saatlerde meydana geldiğini belirterek, istinat duvarının çökmesiyle birlikte oluşan toprak kayması sonucu 4 aracın zarar gördüğünü söyledi.
     Yaşanan gelişmelerin ardından bölgeye hemen AFAD ve polis ekiplerinin sevk edildiğini de belirten Atmaca, şunları kaydetti:
     Gece geç saatlerde istinat duvarı kendi kendine çöküyor. Bu sırada istinat duvarının hemen üst tarafında park halinde bulunan 4 araç da toprak kaymasının oluşmasıyla aşağıya doğru sürüklenerek toprak altında kalıyor. Şu anda her ihtimale karşı 7 katlı 24 daireli bir bina tahliye edildi. Tek sevindiğimiz olay ölü ve yaralıların olmaması.
     Atmaca, yetkililerin bölgede yapacağı incelemelerinin ardından bina ile ilgili kararının net olarak verilebileceğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay - Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Orduda toprak kayması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER