Ordu Çevre Yolu Projesi

Ordu Çevre Yolu Projesi -Vali Düzgün: Ordu Çevre Yolu Projesi Karadeniz sahil yolunda önemli bir eksikliği tamamlayacak


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu Çevre Yolu Projesi Karadeniz sahil yolunda önemli bir eksikliği tamamlayacak dedi.
     Vali Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu Çevre Yolu Projesinin başladığını ve Temmuz ayı içerisinde temel atmak için planlamanın olduğunu belirtti.
     Projenin hem Ordulular ve hem de çevre iller için son derece önemli olduğunu ifade eden Vali Düzgün, şunları kaydetti:
     Ordu Çevre Yolu Projesi Karadeniz sahil yolunda önemli bir eksikliği tamamlayacak olan trafiğin hızla akışını ve Ordu şehir içi trafiğinin ise rahatlaması anlamında çok önemli bir projedir. Bununla ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda çalışmalar başladı. Müteahhit firma ilk şantiyesini Civil Irmağı kenarında kurdu. Boztepe-Öceli arasında yapılacak tünel ile ilgili olarak ta yüzey sıyırma işlemleri başladı. Yakın bir zaman içerisinde tünel açma çalışmalarına başlanacak. Yine bir başka ayağı olan Melette de viyadük kazıkları ile ilgili çalışmalar başladı. İnşallah Temmuz ayı içerisinde İçişleri Bakanımız sayın İdris Naim Şahinin de katılımıyla buranın temel atma törenini yapmayı planlıyoruz.
     Projenin oldukça maliyetli olduğunun da altını çizen Düzgün, şöyle devam etti:
     Ordu Çevre Yolu Orduluların başta olmak üzere tüm çevre illerin önem verdiği bir proje. Bu yol uluslararası yol olacağından trafiği de rahatlatacaktır. Aslında Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı hem Ordulularda hem de Türkiyede geniş yankı buldu. Ama Çevre Yolu Projemiz en az onun kadar önemlidir. Hatta maliyet olarak da Ordu-Giresun Havalimanının iki katı maliyetindedir. O nedenle bu proje çok önemlidir. Bu proje içerisinde toplam uzunluğu 5 bin 316 metre olan 4 tane çift tüplü tünel bulunmaktadır. Yine toplam uzunluğu bin 980 metre olan 3 adet viyadük, 7 adet köprü ve 3 adette köprülü kavşak yer almaktadır. Yolun uzunluğu ise yaklaşık 20 kmdir.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Ordu Çevre Yolu Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER