Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yılmaz: -Ünyeye yapılması planlanan spor kompleksi için ilk etapta suni çimli 2 futbol sahası yapılacak


ORDU (A.A) - Ordu İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Yılmaz, Ünyeye yapılması planlanan spor kompleksi için ilk etapta suni çimli 2 futbol sahası yapılacak dedi.
     Yılmaz, Ünyede Günpınar Köyü Cevizdere mevkisinde spor kompleksi yapılması planlanan alanda inceleme yaptı.
     Kompleksin geleceğine dair fikir alış verişi yapılarak plan ve projelerin zamanla hazırlanacağı belirten Yılmaz, şöyle dedi:
     Spor kompleksi için planlama yapıldı ve Bakanımıza da arz edildi. Ünyeye yapılması planlanan spor kompleksi için ilk etapta suni çimli 2 futbol sahası yapılacak. İlçedeki mevcut sahalar hem antrenman, hem de maç için yeterli değil. Yapılacak sahaların ihaleleri ve sözleşmeleri gerçekleştirildi. 15 gün içinde sahaları yapmaya başlayacağız ve iki ayda da bitireceğiz. Bu iki sahayı yapmamızın nedeni Spor Toto 2. Ligde oynayan Ünyespor ve Ordu 1. Amatör Ligde oynayan Ünye Belediyespor gibi iki takımımız var. Bu iki takım da şehir stadını kullanıyor. Çim yüzeyli futbol sahaları özellikle Karadenizde sadece 15 günde bir maçı kaldırır, iki maç o stattaki çimler için ağır gelir. Burayı yaptığımız zaman antrenmanların tamamını buraya kaydıracağız.
     Futbol sahasının ardından bölgenin spor kompleksine çevrilmesi için diğer alt yapıların da hazırlanacağını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
     İlerleyen zamanda koşu pisti, atletizm pisti yapılacak. Cevizdere Spor Kompleksinin doğu tarafına Sporcu Eğitim Merkezi projesi düşünüyoruz. Konkasörlerin kalktığı alana tenis kortları yapmayı planlıyoruz. Kompleks içinde ayrıca çocuklar için eğlence alanları da yer alacak. Tam olarak sahalar oturduktan sonra güreş alanı yapacağız. İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahinin talimatıyla portatif tribünler yapılacak. Burası belki de Türkiyenin en güzel, sayılı komplekslerinden biri olacak. Türkiyede içinde atları da barındıran bir kompleks hatırlamıyorum.
     Yılmaza inceleme sırasında İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Tavlı ve Ünye İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aydın Kuyumcu da eşlik etti.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER