Ordu Valisi Düzgün:

Ordu Valisi Düzgün: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle, ailesinden, eşinden ya da herhangi birisinden şiddet gören kadınlara yönelik olarak açılan Kadın Konuk Evinde bugüne kadar 18 kadın misafir edildi


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle, ailesinden, eşinden ya da herhangi birisinden şiddet gören kadınlara yönelik olarak açılan Kadın Konuk Evinde bugüne kadar 18 kadının misafir edildiğini belirtti.
     Vali Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, Ordu Kadın Konuk Evinin 22 Ağustos 2012 tarihinde hizmete açıldığını ifade etti.
     22 Ağustos tarihinden bu zamana kadar, Kadın Konuk Evinde toplam 18 kadın ve çocuklarına hizmet verildiğini, şu anda ise kuruluşta 4 kadın ve 7 çocuğun bulunduğunu belirten Düzgün, şunları kaydetti:
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle, ailesinden, eşinden ya da herhangi birisinden şiddet gören kadınlara yönelik olarak açılan Kadın Konuk Evinde bugüne kadar 18 kadın misafir edildi. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da darp edilmiş, cinsel istismara ve şiddete maruz kalmış kadınlara ulaşılarak Kadın Konuk Evine, alınacak. Kadınlar konuk evinde 3 ay kalabilecek, davranış biçimleri ve gideceği herhangi bir yerin olmaması durumun da ise kalış süreleri 6 aya kadar uzatılabilecek.
     Kadın Konuk Evi olarak kiralanan hizmet binasının kira bedelinin 10 yıl süre ile Ordu Belediyesince ödeneceğini de belirten Vali Düzgün, şöyle devam etti:
     Binanın donanım ve işletme giderleri ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca karşılanmaktadır. 4 adet 2+1, 2 adet 3+1 daireli, 2 adet mağaza katından oluşan bina toplam 1.575 m2dir. Bu bağlamda Ordu Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Konuk Evinin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne devri ve işletilmesine ilişkin protokol de imzalanmıştır. Ordu Kadın Konuk Evinde, yönetmelik gereği 1 Sosyal Hizmet Uzmanı, 1 Ebe, 2 Hemşire, 2 Çocuk Eğiticisi, 4 Hizmet Alım Personeli, 4 Güvenlik Görevlisi, 1 Şoför olmak üzere toplam 15 personel görev yapmaktadır.
     Vali Düzgün, Kadın Konuk Evinde kalan kadınların can güvenliği için, nerede kaldıklarının, şiddet gördükleri için kaçtıkları kişi ya da kişiler tarafından bilinmemesi ve evde kalan kadınların bilgilerinin gizlilik usulüne göre dosyalandığını, bu evlerin adreslerinin de gizli tutulduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Ordu Valisi Düzgün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER