Ordu Ziraat Odasının kapatılması

Ordu Ziraat Odasının kapatılması -Perşembe Ziraat Odası Başkanı Soydan: Çiftçilerimiz mağdur edilmeden hizmet verilmeye devam edilecektir


ORDU (A.A) - Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, Çiftçilerimiz mağdur edilmeden hizmet verilmeye devam edilecektir dedi.
     Soydan, yaptığı yazılı açıklamada, kısa bir süre önce kapatılan Ordu Ziraat Odasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Ordu Ziraat Odasının sadece tüzel kişiliğinin sona erdirildiğini ve oda binasındaki hizmetin sürdüğünü belirten Soydan, şunları kaydetti:
     Türkiye Ziraat Odaları Birliği yönetim kurulu 07.01.2013 tarihli kararında bir süredir Ordu Ziraat Odasındaki gelişmeler sonucunda bu odanın tüzel kişiliğinin sona erdirilerek en yakın oda olan Perşembe Ziraat Odasına temsilcilik olarak devredildiği, gerek Ordu çiftçisinin mağdur edilmemesi gerekse kanunda belirtilen görevlerin yerine getirilebilmesi bakımından bu karar her iki odaya aynı gün yasal zorunluluk olarak bildirmiştir. Buna ilişkin uygulamalar yasal yükümlülükler çerçevesinde her iki oda yetkililerince başlatılmış ve sona erdirilmiştir. Birliğimizin 07.01.2013 tarihli kararı ile Ordu Ziraat Odası kapatılarak tüzel kişiliği sona erdirilmiştir. Ancak, bu odanın kapatılarak çiftçiler belge, kayıt gibi işlemlerini yapamayacak, bu işlemler Perşembe Ziraat Odasına gidilerek yapılacak şeklindeki açıklamalar tamamen yersiz ve asılsızdır. Buradaki oda kapatıldı sözcüğü, tüzel kişiliği sona eren Ordu Ziraat Odasının, Perşembe Ziraat Odası Başkanlığı Ordu Temsilciliği adı altında görevine devam edeceği anlamındadır. Merkeze bağlı çiftçilerimiz oda hizmetlerinden önceden olduğu gibi aynı adreste, aynı binada çalışan oda kadrolu personel ve tarım danışmanlarıyla beraber oda hizmetlerinden yararlanmaya ve tüm işlemlerini yapmaya devam edecektir.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ordu Ziraat Odasının kapatılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER