Ordu Ziraat Odası Başkanı Avcı:

Ordu Ziraat Odası Başkanı Avcı: -Haksız ve hukuksuz uygulamalarla kimse Ordu Ziraat Odasının önünü kesemeyecek ve kapatamayacaktır


ORDU (A.A) - Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, Haksız ve hukuksuz uygulamalarla kimse Ordu Ziraat Odasının önünü kesemeyecek ve kapatamayacaktır dedi.
     Avcı, Ordu Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ordu Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Ordu Ziraat Odasının 2005 yılından bugüne kadar iki defa Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından teftişe tabi tutulduğunu söyledi.
     Normal bir teftişin bir önceki teftişin bitiş tarihinden itibaren başlaması gerektiğini ancak odada yapılan teftişlerin aynı döneme mükerrer olduğunu belirten Avcı, 2003 ile 2011 yılları arasında TZOB Yönetim Kurulunda yaptığım görev sonrası, 2011 yılında yapılan TZOB Genel Kurulunda Yönetim Kuruluna girmememe rağmen seçim sürecinde Genel Başkanlığa adaylığımın camiamızda konuşulması, TZOBun şahsım ile Ordu Ziraat Odası hakkında başlattığı hukuksuz ve kasıt içeren eylemlerinin gerekçesi olmuştur diye konuştu.
     30 Temmuz 2012 tarihinde tamamlanan ve odaya yapılan teftiş sonrası hazırlanan kanuni ve idari soruşturma raporlarında mevzuatta aykırılık oluşturmayan bazı işlemler ile ilgili suçlamalar tahsis edildiğini ifade eden Avcı, bu suçlamalarla ilgili Ordu Cumhuriyet Savcılığına Oda Yönetim Kurulu hakkında TZOB tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.
     Avcı, şöyle devam etti:
     Oda Meclisimiz, Oda Yönetim Kurulumuz hakkındaki iddiaları ayrıntısı ile incelemiş, iddialarla ilgili tutarsızlıklar tespit etmesi nedeniyle TZOBun bu yöndeki kararına katılmayarak, 10 Aralık 2012 tarihli meclis kararıyla Yönetim Kurulu hakkındaki iddialarla ilgili dava sürecinin beklenmesi yönünde karar alarak TZOBa bildirmiştir. TZOB, bu karar karşısında Birlik talimatına uymama gerekçesiyle 12 Aralık 2012 tarihli yönetim kararıyla mevzuatımıza aykırı bir şekilde Oda Meclisimizi görevden almıştır. TZOB, Ordu Ziraat Odasıyla ilgili aldığı kararla da genel uygulamanın dışında hareket etmiştir.
     Oda Meclisinin teftiş sonrası güven tazelemek amacıyla Olağanüstü Genel Kurul kararı aldığını dile getiren Avcı, kurula delegelerin tamama yakınının katıldığını ve mevcut Oda Meclis üyelerinin tekrar seçilerek güven tazelediğini bildirdi.
    
     -Bu saat itibariyle aday olmayı düşünüyorum-
    
     Bir gazetecinin, TZOB Başkanlığına aday mısınız- sorusu üzerine Avcı, Süresi geldiğinde önce ilimiz ve bölgemizdeki arkadaşlarımız, sonrasında Türkiye genelindeki arkadaşlarımız bizi uygun görürlerse, biz verilen hiçbir görevden kaçmayız. Adaylıksa bu saat itibariyle aday olmayı da düşünüyorum. Bu haksız ve hukuksuz uygulamalarla kimse Ordu Ziraat Odasının önünü kesemeyecek ve kapatamayacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ordu Ziraat Odası Başkanı Avcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER