Organ ve Doku Bağış Haftası

Organ ve Doku Bağış Haftası -Isparta Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Nazalı: Amacımız insanları daha duyarlı hale getirmek ve organ bağışının artmasını sağlamaktır


ISPARTA (A.A) - Isparta Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Muhterem Nazalı, organ ve doku bağışı konusunda insanları daha duyarlı hale getirmeyi ve bağışların artmasını sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.
     Isparta Devlet Hastanesince Organ ve Doku Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında IYAŞ Park AVMde stat kuruldu.
     Isparta Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Nazalı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, organ bağışının kadavradan ya da canlıdan olmak üzere iki şekilde gerçekleştiğini, kadavradan organ bağışının da insanın beyin ölümü gerçekleştikten sonra yapıldığını söyledi.
     Organ ve doku bağışının önemine değinen Nazalı, bağışların bir çok insan için umut olduğunu ve hayatını kaybetmekte olan insanlara yeniden hayat verdiğini kaydetti.
     Bağışların artması için vatandaşları bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını belirten Nazalı, açtıkları stantta da beyin ölümü gerçekleştikten sonra organlarını bağışlamak isteyenlere Doku ve Organ Bağış Belgesi verildiğini bildirdi.
     Görevli arkadaşların bu kartla hastanın yakınına en hızlı şekilde ulaşabileceğini ifade eden Nazalı, Amacımız insanları daha duyarlı hale getirmek ve organ bağışının artmasını sağlamaktır. Herkesi organ ve doku bağışına davet ediyoruz dedi.
     Nazalı, organ ve doku bağışında Ispartanın ortalamanın üzerinde olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Organ ve Doku Bağış Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER