Organlarıyla 4 kişiye hayat verecek

Organlarıyla 4 kişiye hayat verecek -Rizede beyin ölümü gerçekleşen kişinin karaciğeri, pankreası ile böbrekleri Erzurum, Trabzon ve Ankaradaki 4 hastaya nakledilmek üzere alındı


RİZE (A.A) - Rizede hayatını kaybeden Ahmet Çiçekin bağışladığı organları 4 kişiye hayat verecek.
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyin kanaması nedeniyle hastanelerinde tedavi gören 51 yaşındaki Ahmet Çiçekin, bir süre önce beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtti.
     Hastanın ailesinin onayıyla organlarının bağışlandığını ifade eden Türüt, Çiçekin böbrekleri ile karaciğer ve pankreası alındı. Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ile yapılan görüşme sonucu organları, zaman kaybetmeden Erzurum, Trabzon ve Ankarada nakil bekleyen hastalara gönderdik. Organ bağışını yapan aileye çok teşekkür ediyorum. Diğer vatandaşlarımızı da organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum dedi.
     Ahmet Çiçekin sol böbreğinin Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi, sağ böbreği ile karaciğerinin Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, pankreasının ise Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Organlarıyla 4 kişiye hayat verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER