Orhanelide 500 kınalı keklik doğaya salındı

Orhanelide 500 kınalı keklik doğaya salındı


BURSA (A.A) - Bursa Orman Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğünün, bozulan doğal dengenin yeniden tesis edilmesi amacı ile başlattığı proje kapsamında, Orhanelide 500 kınalı keklik doğaya salındı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bursa 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gaziantep üretim istasyonlarında yetiştirilen 500 kınalı keklik, Orhaneliye bağlı Argın köyünde ormanlık alanlara bırakıldı.
     Program, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Orhaneli Kaymakamı Serdar Bakır, Orman Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, bölge müdürlüğü personeli ve halkın katılımı ile yapıldı.
     Gerekli koruyucu önlemlerin alındığı sahada, kekliklerin kolay adapte olmasını sağlayacak imkanlar sağlandı. Doğal su kaynaklarından uzak alanlara yerleştirilen su kaplarının ise avcılar tarafından doldurulması istendi.
     Sahaya salınan kekliklerle, sahada doğal olarak var olan kekliklerin yeni bir popülasyon oluşturması ve sahanın, Bursa için önemli bir merkez olması bekleniyor.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Orhanelide 500 kınalı keklik doğaya salındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER