Orman işçilerinin zorlu bayram mesaisi

Orman işçilerinin zorlu bayram mesaisi -Çıkan yangına en kısa sürede müdahale ederek ormanları korumak için nöbet tutan orman işçileri, bu zorlu görevlerine bayramda da devam ediyor


DENİZLİ (A.A) - Orman yangınları ile mücadele eden ekipler, bayramda da 24 saat görev başında hazır bekliyor.
     Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın müdahale ekiplerinin, yangın sezonu süresince 7 gün 24 saat nöbet tuttuklarını ve her an göreve hazır halde beklediklerini ifade etti.
     Yangın işçilerini bu zorlu görevlerinde, özellikle bayram gibi özel günlerde ailelerinden ayrı kalmanın verdiği moral düşüklüğünü gidermek için yöneticiler olarak onları yalnız bırakmaya özen gösterdiklerini dile getirerek, şunları söyledi:
     Ramazan Bayramında anne, baba, eş ve çocuklarını göremeyen personelimize moral olarak elimizden geleni yapmaktayız. Ramazan Bayramının yangın sezonuna denk gelmesiyle birlikte işçilerimiz ailelerini uzun süredir göremiyorlar. Bu yüzden personelimizi sürekli olarak ziyaret ederek dertlerini dinlemekteyim. Ben bile anne ve babamın bayramını ancak telefonla kutlayabildim.
     Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Çamlık Orman Yangın Acil Müdahale ekibinde görev alan Çağlar Çal ise 7 yıldır bu görevi yaptığını belirterek, yeşili korumak, çıkan yangına en kısa sürede müdahale edebilmek için aylarca evlerine gitmeden 24 saat hazır halde beklediklerini ifade etti.
     Görevleri gereği, bayramda da ailelerinden ayrı kaldıklarını dile getiren Çal, Gece gündüz burada kalıyorum. Zorda olsa aile özlemini telefon yardımıyla gidermeye çalışıyorum. Burada sürekli olarak arkadaşlarım ile birlikte vakit geçirdiğim için buradaki arkadaşlarım benim için ikinci ailem olmuş durumda diye konuştu.
     Orman işçilerinden İsmail Kırgın da, görevlerinin en zor yanının bayram günleri ailelerinden ayrı kalmak olduğunu dile getirerek, Görevimiz zor olsa da en zor günlerimiz bayramlarda geçiyor. Ailemizden uzak olmak bizi duygulandırıyor. Ama işimi ve doğayı çok sevdiğim için buna katlanıyorum dedi.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman işçilerinin zorlu bayram mesaisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER