Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kocaelide: Buradaki tüm göletlerin sulamalarını yeniden ihya edeceğiz, modern sulama sistemlerine dönüştüreceğiz


KOCAELİ (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Buradaki tüm göletlerin sulamalarını yeniden ihya edeceğiz, modern sulama sistemlerine dönüştüreceğiz dedi.
     Bakan Eroğlu, Kocaeli Valiliğince Kocaeli Ticaret Odasında düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlunu ziyaret etti. Karaosmanoğlu ve daire başkanlarınca hizmet binası önünde karşılanan Eroğlu, zabıta merasim birliğini selamladı.
     Belediye anı defterini imzalayan Eroğlu, koordinasyon toplantısında önemli kararlara imza attıklarını belirterek, bunlardan birinin Kocaelide 8 gölet dışında, geçmişte Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresinin sorumluluğunda olan ve zaman içinde tamamen harap olmuş sulama sistemlerinin yeniden ıslahı konusunda protokol yapılması olduğunu söyledi.
     Toplantıda kararlaştırılarak hazırlanan protokol gereği, çalışmaların yüzde 80ini DSİnin, yüzde 20sini ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin üstleneceğini ifade eden Eroğlu, Buradaki tüm göletlerin sulamalarını yeniden ihya edeceğiz, modern sulama sistemlerine dönüştüreceğiz diye konuştu.
     Eroğlu, kararlaştırılan diğer konuların da İl Özel İdaresi sorumluluğundaki 8 gölet dışında başka gölet varsa DSİnin sulama sistemi yapması ve Kocaelinin gelecekte içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere Avcıdere ve İhsaniye barajlarının yapılması olduğunu kaydetti.
     Barajların projelerinin bu yıl hazırlanacağını, temellerinin ise gelecek yıl atılacağını bildiren Eroğlu, koordinasyon toplantısında alınan diğer kararları şöyle açıkladı:
     Kocaeli hudutlarındaki tüm vatandaşlarımızın gelecekteki su ihtiyaçları temin edilmiş olacak. Ayrıca Sapanca Gölü için önümüzdeki aylarda, Kocaeli ve Sakaryadan tüm tarafların katılımıyla bir çalışma yapma kararı aldık. Sapanca Gölünün kurtarılması ve geleceğe emin adımlarla hazırlanması konusunda bir master plana imza atılacak.
     Bakan Eroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün burada valilik başkanlığında tüm tarafların katılımıyla doğa, yayla turizmi gibi, tabiat parklarının tanıtılması, ihya, ilan edilmesi, hazırlanması gibi çalışmaları kapsayan master planını hazırlayacağını dile getirerek, dere ıslahları konusunda da önceden bir mutabakata vardıklarını, tüm derelerin DSİ tarafından inşa edileceğini anlattı.
    
     -Türkiyede en hızlı hazırlanan protokol-
    
     Bakan Veysel Eroğlu, konuşmasının ardından Hayırlı olsun. Türkiyede en hızlı hazırlanan protokole imza atıyoruz diyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile protokol imzaladı.
     Eroğlu, Böyle bir protokol için görüşmeler başlar, 3 sene sürer ondan sonra da neticelenmez... Bu tür protokolleri, DSİ Genel Müdürü imzalar ben de onaylarım. İlk defa böyle bir protokol imzalıyorum ama bunu emsal olarak göstermeyin şeklinde espri yaptı.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER