Eskrim

Eskrim -Antalyada başlayan Bayanlar Kılıç Dünya Kupasının ilk gününde ferdi müsabakalar yapıldı


ANTALYA (A.A) - Antalyada Başlayan Bayanlar Kılıç Dünya Kupası karşılaşmalarının ilk günü ferdi müsabakalarla tamamlandı.
     Antalyanın Kundu bölgesindeki bir otelin spor salonunda gerçekleştirilen, ABD, Ukrayna, Çin, Japonya, Rusya, İspanya, Fransa, Belarus ve Meksikanın da aralarında bulunduğu 26 ülkeden 124 sporcunun katıldığı kupada mücadele eden Ukrayna asıllı Türk vatandaşı Ayşe Iryna Kravchuk, ferdi müsabakaların ardından 64 sporcu arasına girmeyi başardı.
     Kravchuk, Macar rakibi Anna Varhelyiyi 15-14lük skorla yendi. Milli sporcu Begümhan Bilgin ise Azeri rakibi Sevil Banyutovaya 15-7 yenilerek kupaya veda etti. Eleme maçlarında rakiplerine üstünlük sağlayamayan Ilgın Sarban da kupada yoluna devam edemeyen bir başka isim oldu.
     Türkiyeyi, turnuvada Türkiyeyi Kravchuk temsil edecek. Yarın 20 ülkenin mücadele edeceği takım karşılaşmalarıyla devam edecek Bayanlar Kılıç Dünya Kupası, pazar günü yapılacam törenin ardından sona erecek.
     Bu arada, Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvada 3 milli sporcunun da elemeleri geçmesini arzuladıklarını belirterek, istedikleri sonuca ulaşamadıkları için üzgün olduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ - Şamil Kahveci / Musa Samur
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER