Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Uşakta -10 yılda 58 şehrin su sorunu kökünden çözdük -Birlik ve beraberlikle ülkenin önünü açtık


UŞAK (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, göreve geldiklerinde 58 ilde su sorunu bulunduğunu belirterek, 10 yılda 58 şehrin su sorunu kökünden çözdük dedi.
     Bakan Eroğlu, Uşak Atatürk Spor Salonunda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiyenin son 10 yılda sağlık sistemi, eğitim ve ekonomide önemli mesafeler aldığını ifade etti.
     Göreve geldiklerinde Türk Lirasının (TL) değersiz olduğunu ve TLden altı sıfır atacağız dediklerinde kimsenin inanmadığını hatırlatan Eroğlu, bazı köşe yazarlarının o dönemde Atamazlar, atarlarsa kalemimi kırarım dediğini kaydetti.
     Eroğlu, Kırdılar mı bilmiyorum ama altı sıfırı attık. Artık paramız da pasaportumuz da itibarlı hale geldi dedi.
     Türkiyenin bölgesinde küresel güç, bütün dünyada itibar gören bir ülke haline geldiğini aktaran Eroğlu, şunları söyledi:
     Daha önce yurt dışına çıkan bir bakan salonlarda uçta, köşede oturturdu. Şimdi Türkiyeden giden bakanları baş köşeye oturtuyorlar, fark bu. Türkiyenin ufkunu açmak bu. Birlik ve beraberlikle ülkenin önünü açtık. 2023 yılı hedefine kilitlendik. Göreve geldiğimizde dünyada 26ncı sırada olan ülkemiz bugün 16ncı sırada. 2023te ilk on büyük ekonomi arasına gireceğiz. 10 yıl önce IMFnin memuru geldiğinde devlet başkanı gibi karşılanıyordu bu ülkede. Şimdi öyle mi- IMFye borcu 23 milyar dolar olan bir ülke 10 yılda borcunun neredeyse tamamını ödemiş, bununla yetinmemiş IMFye 5 milyar dolar borç verecek bir ülke haline geldi.
    
     -Yılda 400 tesis açıyoruz
    
     Kendilerinden önceki hükümetin 3,5 yılda 9 tesis açabildiğini, buna karşılık kendi dönemlerinde yılda ortalama 400 tesis açtıklarını vurgulayan Eroğlu, Milleti sevmek bu, hizmet aşkı bu. Bugüne kadar DSİ, bin 200 tesis hizmete aldı. Bunun 232si baraj, 18 milyon dekar araziyi sulamaya açtık. Göreve geldiğimizde 58 ilde su sorunu vardı. 10 yılda 58 şehrin su sorunu kökünden çözdük. Bizim çözümler günübirlik değil. Kökten çözdük. İstanbulda bir karar aldık. İstanbulun 2071 yılına kadar su sorunu olmasın diye karar aldık. Bunu başaracağız. Türkiye 2023 hedefinin ardından 2071 hedefine yürüyecek diye konuştu.
     Bakan Eroğlu, Uşakta açılışı ve temel atma töreni yapılan projelerin dışında il genelinde 263 milyon liraya mal olacak 39 projeyi hayata geçireceklerini de söyledi.
     Bu projeler arasında barajlar, göletler, dere ıslah çalışmaları, ağaçlandırma çalışmaları ile bal ormanı projesi olduğunu aktaran Bakan Eroğlu, bu sayede Uşakın önemli sorunlarının büyük bölümünün çözülmüş olacağını kaydetti.
     Törende, Uşakta DSİ Genel Müdürlüğünce yapımı tamamlanan 8 projenin açılışı açılışı yapıldı, 13 tesisin de temeli atıldı.
     Açılışı yapılan ve temeli atılan 21 tesisin toplam maliyetinin 61 milyon lira civarında olduğu, tamamlandığında yaklaşık 29 bin dekar tarım arazisinin sulanabilir hale geleceği öğrenildi.
     Törene, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile bazı daire müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER