Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Niğdede -Bakan Eroğlu: 2012 ve 2013 yıllarını Niğdede bakanlığımız açısından yatırımlarda hamle yılı ilan ettik -Bugün 26 büyük müjdeyle geldik. Bunların toplam maliyeti 177 milyon lira


NİĞDE (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2012 ve 2013 yıllarını Niğdede bakanlığı açısından yatırımlarda hamle yılı ilan ettiklerini belirterek, Bugün 26 büyük müjdeyle geldik. Bunların toplam maliyeti 177 milyon lira dedi.
     Eroğlu, Niğde Valiliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, kentte bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.
     Niğdeye her gelişinde ayrı bir heyecan hissettiğini dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:
     Buraya gelirken elimiz boş gelemezdik. 2012 ve 2013 yıllarını Niğdede bakanlığımız açısından yatırımlarda hamle yılı ilan ettik. Bugün 26 büyük müjdeyle geldik. Bunların toplam maliyeti de 177 milyon lira. Buradaki vatandaşlarımızın yüzde 40ı tarımla iştigal ediyor. Dolayısıyla barajlar, göletler, sulama sistemleri çok önemli. DSİnin buradaki yatırımlarda çok büyük payı var. 26 müjdenin 20si DSİye, 3ü Orman Genel Müdürlüğüne, 1i Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne, 2si de Meteoroloji Genel müdürlüğüne ait.
     Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 12.12.2012de Ankarada 112 dev tesisin açılışını yapacağını anımsatarak, bu tesisler arasında Niğdedeki Yeşilburç Barajı Derivasyon Tesislerinin de bulunduğunu bildirdi.
    
     -Bal ormanı kurulacak-
    
     Boş arazilerin ağaçlandırılması gerektiğine dikkati çeken Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Dağları çıplak bırakırsak yağan yağmur hemen aşağıya iniyor ve arazileri perişan ediyor. Erozyon kontrolü açısından, sel baskınlarından kurtulmak açısından çıplak dağları ağaçlandırmak şart. Zor bir iş ama ağaçlandıracağız. Niğdede bu yıl 26 bin dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılacak, önümüzdeki yıl da bin dekar alanda bal ormanı kuracağız. Burada balcılığı geliştirmek istiyoruz. Dünyada büyük bir ihtiyaç var. Biz önceden arıcıları ormanlara sokmuyorduk. Şimdi karar değiştirdik, arıcıları tam manasıyla destekliyoruz, ormanda yer ayırıyoruz. Hangi tip bal üretecekse, çam balı mı, kestane balı mı onları da mevsiminde, üniversitemizde birlikte dikiyoruz ve arıcılarımıza teslim ediyoruz. Para da almıyoruz. Ceviz ve badem eylem planı çerçevesinde 100 dekar ceviz, 200 dekar badem ağaçlandırması yapılacak. Bunları köylülere gelir getirici olarak hazırlayacağız. Dikeceğiz, kura çekerek hane başına kaç ağaç düşüyorsa 49 yıllığına geliri onlara ait olmak üzere vereceğiz.
     Eroğlu, Aladağlar Milli Parkının Niğde sınırlarında kalan kısmının yeniden düzenlenerek çehresinin değiştirileceğini, ekoturizm geliştirilerek, ziyaretçi sayısının artırılacağını anlattı.
     Meteoroloji Genel Müdürlüğünün çiftçilerin hava durumunu anlık olarak görebilmesi için Çamardı ilçesine kurduğu Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonunun açılışının da 12.12.2012de yapılacağını vurgulayan Eroğlu, gelecek yıl Bor, Altunhisar ve Çiftlik ilçelerine de gözlem istasyonu kurulacağını bildirdi.
    
     -Niğde Niğde olalı bu kadar yatırım görmedi
    
     AK Parti hükümeti döneminde Niğdeye çok büyük yatırımlar yapıldığına dikkati çeken Eroğlu, Ben Niğdenin eski halini de biliyorum. Niğde Niğde olalı bu kadar yatırım görmedi. İnşallah daha da geliştireceğiz. Bakın geçen yıl sonuna kadar 3.5 milyar lira yatırım yapılmış, bu yıl ki yatırımlarla bu rakam 4 milyar lirayı aşacak. Bunlar merkezi hükümetin birkaç bakanlığının yaptığı yatırımlar dedi.
     Bakan Veysel Eroğlu, Niğdede 9 gölet ve sulama sistemi için karar aldıklarını ve yerlerini belirlediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürümüz Hanifi Avcı geçenlerde düğün yaptı. Gelini alırken ne istiyorsun demişler. Eskiden altın falan isterlerdi, gelin hanım memleketi olan Kılana gölet istiyorum demiş. İlk defa böyle bir şey oluyor. Her gelin böyle gölet isterse halimiz ne olur- Ben de dedim ki, Hanifi Bey damatlık hatırına bunu yerine getirelim. Akif Bey hemen inceleyecek. Dolayısıyla bir tane de gelinimizin hatırına, Gelin Dileği Göleti yapacağız.
     Bakanlığına bağlı bütün genel müdürlerin bugün Niğdede olduğuna dikkati çeken Eroğlu, genel müdürlere projelerle ilgili talimatlar verdi. Eroğlu, diğer bakanlıkların Niğdeye yaptığı yatırımlar hakkında da bilgiler verdi.
     Ziyaretin sonunda Vali Alim Barut, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğluna çini işlemeli tabak hediye etti.
     Daha sonra Niğde Belediyesini ziyaret eden Bakan Eroğlu, başkan Faruk Akdoğandan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER