Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -"Dünyada artık, itibarlı bir Türkiye var. Eskiden, ABD Başkanının karşısında el pençe divan duranlar vardı. Şimdi göğsünü gere gere başı dik, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı var. Farkımız b


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiyenin dünyada itibarının arttığını belirterek, "Eskiden, ABD Başkanının karşısında el pençe divan duranlar vardı. Şimdi göğsünü gere gere başı dik, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı var. Farkımız bu" dedi.
     Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar merkeze bağlı Değirmenayvalı beldesinde, Değirmenayvalı Göleti ve Sulamasının temel atma törenine katıldı.
     Eroğlu, yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın liderliğinde Türkiyede muhteşem bir dönüşümün yaşandığını, yurt dışına sürekli gidip gelen bir Türk vatandaşının kendisine anlattığı hikayeyi aktardı.
     Eskiden, Türk pasaportunun değerinin olmadığını ve kendilerine kötü muamelenin yapıldığı yönünde vatandaşın şikayetlerinin olduğunu anımsatan Eoğlu, "Dünyada artık, itibarlı bir Türkiye var. Eskiden, ABD Başkanının karşısında el pençe divan duranlar vardı. Şimdi göğsünü gere gere başı dik, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı var. Farkımız bu" diye konuştu.
    
     -Eroğlu konuşurken yağmur yağdı-
    
     Eroğlunun konuşması sırasında sağanak nedeniyle vatandaşlara Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yağmurluk dağıtıldı. Eroğlu, yağmura rağmen tören alanından ayrılmayan vatandaşlara teşekkür ederek, "Bizim her açılış ve temel atmada, yağmur yağar" diye espri yaptı.
     Konuşmasının ardından Eroğlu, Değirmenayvalı Göleti ve Sulaması inşaasının temelini attı.
     Bakı Çayı deresi üzerinde 38 metre yüksekliğinde yapılacak olan gölet tamamlandığında, yaklaşık bin 430 dekar tarım arazisinin sulanacağı, damlama ve yağmurlama sulama sistemiyle de çiftçiye yılda 1.5 milyon lira gelir artışı sağlanacağı belirtildi.
     Programa, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
     Eroğlu, daha sonra belde meydanında vatandaşlarla sohbet etti.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER