Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Yeni dönemde 1 milyon konut yapacağız. Yani 5 milyon vatandaşı konut sahibi yapacağız -2B çalışmaları ve Hazineye ait bazı tarım arazilerinin satışından gelir elde edeceğiz. Onları da h


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yeni dönemde 1 milyon konut inşa edip 5 milyon vatandaşı konut sahibi yapacaklarını belirterek, 2B çalışmaları ve Hazineye ait bazı tarım arazilerinin satışından gelir elde edeceğiz. Onları da hortumlatmayacağız dedi.
     Eroğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yeni hizmet binası ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde incelemelerde bulunduktan sonra TOKİ tarafından ihtiyaç sahibi aileler için yapılan 96 adet 1+1 konutun anahtar teslim törenine katıldı.
     Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, 1+1 konutların 50 metrekare büyüklüğünde olduğunu, 100 lira taksitle toplamda 27 bin lira karşılığında ailelere verildiğini bildirdi.
     İhtiyaç sahibi aileleri ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:
     Bakan olarak değil, Afyonkarahisarın hizmetkarı olarak sizlerin ev sahibi olmasından duyduğum mutluluk, sizden az değil. Bizler, sizler için varız. Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken, Kimsesizlerin kimi Recep Tayyip Erdoğan diye ilan etmişti. Fakir fukara, garip gurebanın yardımcısı bir Başbakan. Böyle bir Başbakan daha gelmedi. Her Ramazanda 5 yıldızlı otellerde iftarını açmak yerine, en fakir kim varsa onun evine gidiyor, onlarla beraber yemek yiyor. Bizlere de şu talimatı verdi, Bölgenizde hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak dedi. Çünkü bizim kültürümüzde, dinimizde Komşusu açken tok yatan bizden değildir sözü var. Peygamber Efendimizin talimatı böyle. Bizde dünyada hoş bir seda bırakmak için gayret ediyoruz. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Dolayısıyla bizde böyle bir niyetle yola çıktık.
     Başbakanımız büyük düşündü. Çünkü TOKİnin önünü açan Başbakanımızdır diyen Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Başbakan olmadan önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken Hiç kimse açıkta kalmasın diye o zamanlarda KİPTAŞ adıyla bilinen bir belediyenin iştirakini kurdu. Şimdiki Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar kardeşim KİPTAŞın Genel Müdürüydü. Bende Yönetim Kurulu Başkanıydım. Biz o zaman İstanbulda Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve ben, muazzam bir konut seferberliği yapmıştık. Daha sonra hükümetin başına gelince Başbakanımız TOKİyi geliştirdi.
    
     -Şimdi hedefimizi daha büyüttük-
    
     Eroğlu, TOKİnin artık bütün dünyada nam saldığını, Türkiyenin gurur duyduğu bir kurum olduğunu vurguladı.
     İhtiyaç sahipleri için 1+1 konutlar inşa edildiğini ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
     Meyve veren ağaç taşlanır. Hafif bir şey olduğunda muhalefet TOKİye hücum etmek istiyor, ama Başbakanımız birinci dönemde, o zamanki TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktara, Erdoğan Bey, tam 500 bin adet konut inşa edeceksin diye talimat verdi. Bazı yoksul, hali vakti yerinde olmayan vatandaşlarımız dedi ki, Bizde konut isteriz. Nasıl konut istiyorsunuz-, Ayda 100 lira taksitle konut istiyoruz deyince, herkes dedi ki, Böyle şey olur mu- Başbakanımız talimat verdi. Fakir fukara içinde, gerekirse ayda 100 liraya konut inşa edeceksiniz dedi. 1+1, 2+1 konutlar inşa ediliyor ve mükemmel evler yapılıyor. Ayda 100 liraya kiradan daha az ödeyerek konut sahibi oluyorlar. Şimdi hedefimizi daha büyüttük. Yeni dönemde 1 milyon konut yapacağız. Yani 5 milyon vatandaşı konut sahibi yapacağız. Bu kardeşinizinde faydası oldu. 2B çalışmaları ve Hazineye ait bazı tarım arazilerinin satışından gelir elde edeceğiz. Onları da hortumlatmayacağız. Size hizmet olarak sunacağız. Deprem bölgelerindeki kentsel dönüşümü, depreme dayanıksız olan binaların yenilenmesi, modern sağlıklı binaların inşası için kullanacağız. Yaklaşık 25 milyar Türk parası geliyor. Bunu sizlere hizmet için kullanacağız. Geçmişte kişiler, siyasetçiler bankaları hortumlatıyordu. Biz milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunuyoruz.
     Eroğlu, anahtar tesliminden sonra konutlardaki bir aileyi evinde ziyaret etti.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER