Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 49 şehrin tamamının su meselesini 2050, 2060a kadar, İstanbul gibi yerlerde ise 2070 yılına kadar kökünden çözdük


ŞANLIURFA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 49 şehrin tamamının su meselesini 2050, 2060a kadar, İstanbul gibi yerlerde ise 2070 yılına kadar kökten çözdüklerini söyledi.
     Bakan Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, gün içerisinde kentte toplam yatırım değeri 831 milyon TL olan 25 projenin temelini attıklarını söyledi.
     Partisinin icraatlarına değinen Eroğlu, AK Parti Hükümeti döneminde her sahada destanlar yazıldı. Mukayese etmeden neticeyi görmek mümkün değildir. Hükümetimiz, başı dik bir siyaset sergiledi. Bütün dünyada masaya yumruğunu vurduğu zaman ses getiren, dünya lideri bir başbakanımız var diye konuştu.
    
     -Para bol Allaha şükür
    
     Bakan Eroğlu, Türkiyenin geçmişte enflasyon ve vergi borçları nedeniyle sıkıntılı yıllar yaşadığını dile getirerek, Türkiyenin şu anda Çinden sonra büyümede dünyada ikinci sırada yer aldığını ifade etti.
     Bakanlığının çalışmalarında adeta zamanla yarıştığını vurgulayan Veysel Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bütün Türkiyede bakanlığımızın 4 binden fazla şantiyesi var. Hükümetimizin ilk kurulduğu dönemde DSİnin çalışmalarını inceledim. Basit bir göletin, 15-20 yılda tamamlandığını gördüm. Müteahhitler, Verdiğiniz ödeneklerle şantiye masraflarını karşılamam mümkün değil diyorlardı. Ama şimdi pazarlık yapıyoruz, para bol Allaha şükür. Biz Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak zamanla yarışıyoruz. Çünkü ne kadar sürekli hizmet götürürsek, milletimizin refah seviyesi yükselecektir. Hedef 2023, hep birlikte yaşayacağız.
    
     -49 şehrin su sorunu çözüldü
    
     Bakan Eroğlu, ülke genelinde çok fazla yatırım yaptıklarını ifade etti.
     Daha önce sadece İstanbulda su sorunu olduğunu sandığını ancak bakan olduktan sonra 49 şehirde aynı sorunun olduğunu anladığını anlatan Eroğlu, Başbakanımız, Bütün şehirlerin su konusunu halledeceksin dedi. 49 şehrin tamamının su meselesini 2050, 2060a kadar, İstanbul gibi yerlerde ise 2070 yılına kadar kökünden çözdük. Hatta köylere de su götürme çalışmalarımız sürüyor. Ama şehirlerin büyük problemini çözdük. Her alanda çalışmalarımız devam ediyor. Sürekli toplu açılışlar yapıyoruz diye konuştu.
     Bakan Eroğluna, partisinin il başkanlığını ziyaretinde AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, Yahya Akman, Kasım Gülpınar ve Abdulkerim Gök de eşlik etti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER