Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Her darbeden sonra, her müdahaleden sonra ülke geriye gitmiştir. Artık ülkenin önünü açtık. Bundan sonra demokrasi iyice yerleşti -21. asır bu milletin asrı olacaktır, bunu bir kenara ya


GİRESUN (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Her darbeden sonra, her müdahaleden sonra ülke geriye gitmiştir. Artık ülkenin önünü açtık. Bundan sonra demokrasi iyice yerleşti dedi.
     Giresuna gelen Bakan Eroğlu, Giresun Valiliğini ziyaret ederek Vali Dursun Ali Şahin ile makamında görüştü.
     Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, bir gazetecinin 28 Şubat süreciyle ilgili düşüncelerini sorması üzerine, Artık müdahale, darbeler olmaması lazım. Her darbeden sonra, her müdahaleden sonra ülke geriye gitmiştir. Artık ülkenin önünü açtık. Bundan sonra demokrasi iyice yerleşti. Bunlar tabi geride kalmış üzüntü veren tarihler, 28 Şubat gibi tarihler, çeşitli ihtilaller. Türkiye artık inşallah bunları geride bıraktı yanıtını verdi.
     Herkesin özellikle Türkiyenin büyümesi ve büyük hedefler gerçekleştirmesi için çalışması gerektiğini vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:
     Hepimiz çalışacağız. Birinci hedefimizi zaten 2023. Türkiye hazır diyoruz. 2023 yılında Türkiyeyi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz. Arzum ilk 7ye girmek. Dolayısıyla bu hedeflere herkes kitlendiği takdirde, bütün kurum ve kuruluşlar bu hedeflere kitlenirse Türkiye çok kısa zamanda büyük hedefler yakalar. Bölgesel bir güçten küresel bir güç olur diye düşünüyorum. Türkiyenin bu bakımdan bahtı açık. 21. asır bu milletin asrı olacaktır, bunu bir kenara yazın.
    
     -Türkiyede bal üretimi-
    
     Bakanlık çalışmalarına değinen Eroğlu, Türkiyede bal ormanları kurduklarını anımsatarak, şunları söyledi:
     Eskiden arıcılar ormana sokulmazmış. Kanun maddesi varmış. Kanun maddesi şöyle diyor, ormanlara hayvanlar giremez, arı da hayvan, o halde arı da giremez. Netice itibarıyla biz bunu değiştirdik. Belli bir plan dahilinde hayvanların da otlatılmasına izin veriyoruz. Ama arıcılar için dedik ki bal ormanları kuralım. Sadece anlayış değişikliğiyle bal üretiminde dünyada 5. sıradayken Türkiye olarak 2. sıraya yükseldik. Bu bakımdan 117 bal ormanı kurduk.
    
     -Su sıkıntısı olmayacak-
    
     Eroğlu, bir gazetecinin Türkiyede kış mevsiminin sıcak geçtiği, bu durumun bu yıl su sıkıntısı oluşturup oluşturmayacağı yönündeki sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:
     Kışın yağış olmazsa barajlarda su seviyesinde sıkıntı oluyor ama şu anda yağışlar ortalama yağışın biraz altında. Barajlarımızda bir problem yok. Enerji üreten barajlar, içme suyu barajları, sulama barajlarını kontrol ediyoruz. Kritik bölgelerde su sıkıntısı çekilmemesi için en az 3 yıl arka arkaya kuraklık olsa dahi su sıkıntısı çekilmeyecek şekilde, bazı şehirlerde 2060 yılına kadar, İstanbul gibi büyük şehirlerde de 2070 yılına kadar planlamaları yaptık. Dolayısıyla su sıkıntısı olmayacak.
    
     -Orman yangınlarına müdahalede en ileri noktadayız-
    
     Bir gazetecinin, 2013 yılı içerisinde orman yangınlarıyla ilgili hazırlık olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Eroğlu, şunları kaydetti:
     2013 için şimdiden bir hazırlık yaptık. Antalyada bütün dünyadaki yangınla mücadele edecek elemanlara yetecek bir yangın eğitim merkezi açtık. Çünkü eğitim olursa, erken müdahale olursa, bir de güçlü hava ve kara ekipleri olduğu zaman yangınla mücadele çok rahat oluyor. Biz şu anda gerek kara ekipleriyle güçlendirdik, arozözünden iş makinelerine kadar. Güçlü hava araçlarıyla 2013 yılında inşallah yangınla mücadele için hazır olacağımızı ifade etmek istiyorum. Teknolojik açıdan da dünyada en ileri noktadayız. Rusya, İsrail, Yunanistan, Arnavutluk ve Bosna Hersekte sönmeyen yangınları bizim ekipler giderek söndürdü. Bu, güçlü olduğumuzun açık göstergesi.
     Bakan Veysel Eroğlu, Vali Şahini ziyaretinin ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin - Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER