Orman yangınlarına karşı tedbir alınması uyarısı

Orman yangınlarına karşı tedbir alınması uyarısı


KAYSERİ (A.A) - Melikşah Üniversitesi Genç TEMA Başkanı Oğuzhan Gültekin, orman yangınlarına karşı tedbir alınması gerektiğini bildirdi.
     Gültekin, yaptığı açıklamada, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiyede de orman varlığını tehdit eden faktörlerin başında yangınların geldiğine dikkati çekti.
     Orman yangınlarının çıkış sebeplerine bakıldığında yıldırım gibi doğal nedenlerin yüzde 5-6 oranında kaldığını, diğerlerinin insan kaynaklı olduğunu belirten Gültekin, şu uyarılarda bulundu:
     İnsan kaynaklı yangınların yüzde 68inin ihmal, yüzde 32sinin de kasıt sonucu çıktığı tespit edilmiştir. Dolayısıyla ülkemiz ormanları için en tehlikeli varlığın insan olduğunu söylemek yanlış olmaz. Yangınlara karşı ormanlara cam ve cam kırıkları atılmamalı. Ormanlık alanda ne sebeple olursa olsun ateş yakılmamalı. Kasıtlı yangın çıkaranların cezaları artırılmalı. Halkımız, görevli kişiler ve çevre örgütleri tarafından bilinçlendirilmeli, bu konuda eğitici seminerler ve konferanslar düzenlenmeli. Yangın gördüğümüzde 177 orman yangını ihbar hattını aramalıyız.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Orman yangınlarına karşı tedbir alınması uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER