Orta hasarlı bina sahiplerine konut müjdesi

Orta hasarlı bina sahiplerine konut müjdesi -Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: -TOKİ ile ortaklaşa konut projesini hayata geçiriyoruz. 453 adet konut yapacağız -Maliyet değeri 97 ve 107 bin lira arasında olan ko


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, orta hasarlı bina sahipleri için TOKİ ile ortaklaşa konut yapacaklarını belirterek, Maliyet değeri 97 ve 107 bin lira arasında olan konutlar 144 ay vade ile teslim edilecek dedi.
     Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısında konuşan Toçoğlu, deprem bölgesi olan Sakaryada orta hasarlı sorununu bitirmek istediklerini anlattı.
     Bu kapsamda kentteki orta hasarlı binaların yıkılacağını ifade eden Toçoğlu, bu bina sahiplerinin mağdur olmaması için de TOKİ ile ortaklaşa proje hazırladıklarını kaydetti.
     Konut projesini hayata geçiriyoruz diyen Toçoğlu, 453 adet konut, azami 115 metre kare ve 3+1 özelliğine sahip. Ayrıca tahmini ortalama maliyet değeri 97 bin TL - 107 bin TL arasında olan konutlar 144 ay vade ile teslim edilecek ifadelerini kullandı.
     Binaların 2014 yılının Haziran ayında teslim edileceğine işaret eden Toçoğlu, orta hasarlı binasının güçlendirilmesini yaptığını iddia eden konut sahiplerinin sürelerinin de ay sonunda biteceğini dile getirdi.
     Sakarya Üniversitesinden (SAÜ) sağlam raporu alınan binaların orta hasarlı listesinden çıkaracaklarını vurgulayan Toçoğlu, Ay sonuna kadar bu çalışmayı yaptırmayan vatandaşın daha sonra serzenişte bulunmaya hakkı yok. Kanunu kararlılıkla uygulayacağız. Orta hasarlı bina sahiplerimiz tedbirlerini alsınlar. Bizim kaygımız gayet açık ve net şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Orta hasarlı bina sahiplerine konut müjdesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER