Ortacada halk gecesi

Ortacada halk gecesi -Geceye onur konuğu olarak UNESCOnun 2008 yılında "Yaşayan İnsan Hazinesi" ünvanını verdiği Hayri Dev de katıldı


MUĞLA (A.A) - Ortacada Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ortaca Belediyesinin katkılarıyla Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği, Halk Gecesi programı düzenledi.
     Ortaca festival alanında yapılan programa onur konuğu olarak Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) 2008 yılında "Yaşayan İnsan Hazinesi" ünvanını verdiği Denizlili halk sanatçısı Hayri Dev de katıldı.
     Dev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenmek isteyen herkese cura çalmayı öğrettiğini söyledi.
     Dağda çobanlık yaparken üç telli saz ve sipsi çalmayı öğrendiğini belirten Dev, "15 yaşında dağda çobanlık yaparken akrabalarımdan cura ve sipsi çalmayı öğrendim. Çocuklarıma ve öğrenmek isteyen herkese çalmayı öğretiyorum" dedi.
     Kendisine UNESCOnin "Yaşayan İnsan Hazinesi" ünvanının 2008 yılında verildiğini anlatan Dev, lise ve üniversitede eğitim gören, cura ve sipsi çalmayı öğrenmek isteyenlere de ders verdiğini kaydetti.
     Dev, son zamanlarda yaşadığı rahatsızlıklardan dolayı doktorunun tavsiyesiyle sipsi çalamadığını belirtti.
     Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve vatandaşların katıldığı gecede Ege, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu bölgelerinin halk oyunları, Ormancı türküsü seyirlik oyunu ve yöresel kıyafetlerle defile gibi etkinlikler gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ortacada halk gecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER