Örtüaltı tarımda biyolojik mücadele

Örtüaltı tarımda biyolojik mücadele -Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Satıcı: -Yurtdışındaki alıcıların bu konuda ihracatçılardan her geçen gün biyolojik mücadele ile üretilen ürünleri daha fazla talep ettiklerini


ANTALYA (A.A) - Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Yurtdışındaki alıcıların bu konuda ihracatçılardan her geçen gün biyolojik mücadele ile üretilen ürünleri daha fazla talep ettiklerini ve yakın bir zamanda bunu zorunlu hale getireceklerini öngörüyoruz dedi.
     Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, biyolojik mücadele yöntemleriyle yapılan örtüaltı sebze üretiminin bölgede yaygınlaşmaya başladığına dikkati çekti. AB Komisyonunun 2014 yılına kadar üretilen tüm ürünleri biyolojik mücadele yöntemi kapsamına alacağını belirten Mustafa Satıcı, bunun da beraberinde rekabet avantajı getireceğini kaydetti.
     Biyolojik mücadele yöntemiyle sebze üretiminin teşvik edilmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının dekar başına 430 lira destek vereceğini hatırlatan Satıcı, bunun üretim açısından önemli bir gelişme olacağına değindi.
     Satıcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Yurtdışındaki alıcıların bu konuda ihracatçılardan her geçen gün biyolojik mücadele ile üretilen ürünleri daha fazla talep ettiklerini ve yakın bir zamanda bunu zorunlu hale getireceklerini öngörüyoruz. İnsanlarımızın daha sağlıklı sebze meyve tüketmeleri, ihracatın önünün açılması, olası yasaklamaların önüne geçilmesi ve ihracatın artırılması için biber ve domates başta olmak üzere entegre zararlı yönetimiyle üretim artık bir zorunluluk olacaktır. Üreticilerimizin ürünlerini ihracatçıya satma şansını artırmak için biran önce bu tarz üretime geçmeleri gerekmektedir. Tüm sektör paydaşlarının bu konuya destek vermelerini bekliyoruz. Antalya ve Türkiye ihracatını artırıp hak ettiği düzeylere taşıyacak üreticimize, komisyoncumuza, ihracatçımıza ve tüm tarım paydaşlarına olan güvenimizle bunu başaracağımıza eminiz.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Örtüaltı tarımda biyolojik mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER