Oryantring

Oryantring -2. Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Antalya Oryantiring Günü yarışmaları Manavgatta devam ediyor -Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin: -Bu sporun yaygınlaşması için özellikle beden eğitimi yü


ANTALYA (A.A) - 2. Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Antalya Oryantiring Günü yarışmaları Manavgatta devam ediyor.
     Manavgatta devam eden 2. Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Antalya Oryantiring Günü ikinci gün yarışmaları sona erdi. 30 ülkeden yaklaşık bin 600 sporcunun katıldığı yarışların ikinci günü, Manavgat Belediyesi mesire alanı ile Titreyengöl bölgesi arasında kalan ormanlık alanda gerçekleşti.
     Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF) Başkanı Tekin Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede oryantiring sporuna son yıllarda ilginin artmaya başladığını söyledi.
     Oryantiring sporunu Okul Sporları Federasyonu kapsamına ve yarışma programına aldırmak için görüşmeler yaptıklarını bildiren Çolakoğlu, Su sporun yaygınlaşması için özellikle beden eğitimi yüksekokulları ve Milli Eğitim Bakanlığı ile temas kuruyoruz. Mart ayı gibi 30 pilot il belirledik. 30 pilot ilde yarışmalarımız başlayacak dedi.
     Kısa, orta ve uzun vadeli hedefte hem sporcuların hem de antrenörlerin eğitilmesi için planlar yaptıklarını anlatan Çolakoğlu, beden eğitimi yüksekokulu öğrencilerinden antrenör yetiştirmeyi, ilköğretim kademesindeki öğrencileri yetiştirerek sporcu kaynakları oluşturmak istediklerini, bu planları bir noktada birleştirerek ilerleyen zamanlarda uluslararası başarının artmasını hedeflediklerini kaydetti.
     Avrupa ülkelerinde yüz yıldır oryantiring sporunun yapıldığına değinen Çolakoğlu, şöyle konuştu:
     Oryantiring doğa sporudur. 7 yaşından 77 yaşına kadar tüm insanların yaptığı bir spor. Branşın en temel özelliği doğayı tanıtıp sevdiriyor, kişiye öz güven veriyor. Bizim branşımızda spor tesisi yapmanıza gerek yok. Yarışmalarımızı bin 500 kişi ile yaptıktan sonra doğaya zarar vermeden bölgeden ayrılıyoruz. Sporcularımız araziden çıktığı zaman sadece ayak izleri kalır. Sporculara doğa bilincini veriyorsunuz. Oryantiring sporunda yürüyüş ve koşunun yanında yön bulma var. Ülkemizde yön duygusu ve bilgisi eksikliği var. Yön bulma, bizim yaptığımız branş için çok önemli.
     2. Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Antalya Oryantiring Günü, yarın yapılacak yarışmalarla devam edecek.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER