Osmangazi Belediyesinden Bulgaristan Kırcaalide iftar

Osmangazi Belediyesinden Bulgaristan Kırcaalide iftar


BURSA (A.A) - Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan Kırcaalide iftar programı düzenledi.
     Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan Kırcaalide iftar programı düzenledi. Osmangazi Belediye Başkanı Mutafa Dündarın da katıldığı iftar programına, farklı dinlere mensup yaklaşık 600 kişi katıldı.
     İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Dündar, Balkanlarda dostluk ve kardeşliğin gelişmesi adına, bu tür etkinliklerin daha da artırılması gerektiğini belirtti.
     Kırcaalinin ardından Omurtag ve Kosovada da iftar programı düzenleyeceklerini bildiren Dündar, şunları kaydetti:
     Geçen hafta Bosnadaki kardeşlerimizle buluşarak iftar yaptık. Bursada Balkanlardan göç eden on binlerce insan yaşıyor. Bursa ile Balkanlar arasında tarihi ve kültürel bağların yanı sıra akrabalık bağları da oldukça fazla. Bu dostluk ve kardeşliğin sizlerle birlikte yönetim anlayışına da yansıdığına inanıyoruz. Yerel yönetimlerle başlayan bu sıcak diyaloğun üst düzey yönetimlerle de hayat bulmasını arzu ediyoruz.
     İftar programına katılan Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ise Kırcaalinin Bulgaristanda ve Balkanlarda hoşgörü simgesi olduğunu ifade etti. Azis, Bizim için burada çeşitli din ve ırka mensup halkların hep beraber, kardeşçe yaşaması çok önemli. Yüzyıllar boyunca atalarımız böyle yaşamışlar. Bizler de bunu devam ettiriyoruz. Burada bulunan, farklı dinlere mensup, birbirini tanımayan insanlar, bu akşam aynı sofrada yemeğini paylaşıyor dedi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Osmangazi Belediyesinden Bulgaristan Kırcaalide iftar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER