Osmaniyede arazi toplulaştırması

Osmaniyede arazi toplulaştırması


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 49 yerleşim yerinde, arazi toplulaştırması yapılacağını bildirdi.
     İl Müdürü İbrahim Sağlam, yazılı açıklamasında, Osmaniyedeki parçalı ve dağınık arazilerin birleştirileceğini, tarım arazilerinin düzgün şekilli parsellere dönüştürüleceğini belirtti.
     Değerlendirilemeyen hazine arazilerinin de yapılacak çalışma sayesinde satılabilir duruma geleceğini ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:
     Osmaniyede 49 yerleşim yeri, Sulama Alanlarında Arazi Düzenlemesine Dair Tarım Reformu Kanununun 3. ve 8. maddelerine göre uygulama alanı olarak tespit edildi. Parçalanmış ve bozuk şekilli parsellerin modern tarım işletmeciliği esaslarına göre ve sulama hizmetlerinin geliştirilmesi için en uygun biçimde birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve yeniden düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu sayede arazi toplulaştırması yapılacak yerleşim yerlerinde, düzenleme sonrasında araziler kıymetlenecek, parçalılık veya hisselilik nedeni ile değerlendirilemeyen hazine arazileri satılabilir duruma gelecek. İlimizin de 49 yerleşim yerinde bu çalışma ile hazırlanacak arazi kullanım planları ile kamu kaynaklarından tasarruf edilmesi hedeflenmektedir
     Sağlam, arazi toplulaştırması çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını belirtti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Osmaniyede arazi toplulaştırması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER