Osmaniyede nar üretim alanları genişliyor

Osmaniyede nar üretim alanları genişliyor -Yer fıstığı ve turp üretiminin büyük kısmının yetiştirildiği Kadirli ilçesinde çiftçiler, nar üretimine ilgi gösteriyor


OSMANİYE (A.A) - Turp ve yer fıstığı üretiminin büyük kısmının yetiştirildiği Kadirli ilçesinde, nar ekim alanlarında artış görüldüğü belirtildi.
     Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlığa faydaları saymakla bitmeyen nara son yıllarda büyük talep olduğunu belirterek, İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte üreticiye 2 yıl öncesine kadar kaliteli nar fidanı desteği verdiklerini söyledi.
     İspir, narın geçen yıl olduğu gibi bu yılda dalında 1 liraya satıldığını ve vatandaşların fiyatlardan memnun olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Kadirlide, 10 yıl öncesine kadar sadece bahçelerde yerel ihtiyaçlar için yetiştirilen nar, son yıllarda ticari amaçla da üretilmeye başlandı. Tahıl üretimiyle ünlü Çukurova bölgesinde, çiftçilerin birçoğu artık meyveciliğe yöneliyor. Kadirlide, son yıllarda yetişen iri taneli nar, tadı ve görünümünün güzelliğiyle çevre il ve ilçelerin yanı sıra Türkiyenin değişik bölgelerine de satılmaya başlandı. Hasadına yeni başlanan narın fiyatından vatandaşlar memnun oluyor. Ziraat Odası olarak üreticilerimize her zaman elimizden gelen desteği veriyoruz.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser ise vatandaşların nar fidanı talepleri doğrultusunda çalışmaların yapıldığını ve üreticilere her yıl verimin arttırılması yönünde teknik destek verildiğini söyledi.
     Narın sağlık açısından birçok faydasının bulunduğunu da vurgulayan Özeser, bu nedenle nar üretimine olan ilginin her geçen yıl arttığını kaydetti.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Osmaniyede nar üretim alanları genişliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER