Osmaniyenin beyaz önlüklü meleği

Osmaniyenin beyaz önlüklü meleği -Tüberküloz hastası ve madde bağımlısı bir hastayı iyileştirip işe girmesini sağlayan aile hekimi yılın doktoru seçildi


OSMANİYE (A.A) - Tuğba Temir/Ümit Kahrıman - Tüberküloz hastası ve madde bağımlısı bir hastayı iyileştirerek işe girmesini sağlayan Osmaniyedeki aile hekimi yılın doktoru seçildi.
     Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiyenin çeşitli yerlerinde görev yapan 122 bin doktor arasından hikayesiyle yılın doktoru seçiminde Türkiyedeki en iyi 10 içine aile hekimi Ramazan Çetin seçildi. Çetin, tüberküloz hastası ve madde bağımlısı bir hastasının önce iyileşmesini, ardından da işe girmesini sağlamasıyla dikkati çekti.
     Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ismini açıklamak istemediği bir hastanın 2010 yılından bu yana tüberküloz mikrobunu taşıdığını belirlediklerini ve bunun üzerine tedaviye başladıklarını söyledi.
     Yaklaşık 10 ay süren tedavi boyunca hastasıyla bire bir ilgilendiğini, özel sorunlarının çözümüne de katkıda bulunduğunu belirten Çetin, Hastasının tedaviyi yarıda bırakmaması için ilacını içtiğini evine giderek veya burada birebir kontrol ederek tedaviyi tamamladık. Artık iyileşti ve sosyal hayatına döndü dedi.
     Çetin, Herhangi bir geliri yoktu. Tedavi sırasında kentte bulunan bazı marketlerden yardım talebinde bulunduk. Bizim girişimlerimiz sonucu bazı marketler hem ayni hem de nakdi yardımda bulundular. Şimdi özel bir şirkette sigortalı olarak çalışıyor ve kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Kendisiyle sürekli görüşüyoruz. Uyuşturucu ilaca devam etmemesi için telkinde bulunuyorum dedi.
    
     -Benim için sürpriz oldu-
    
     Çetin, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiyenin çeşitli yerlerinde görev yapan 122 bin doktor arasından yılın doktoru seçilmesinden mutlu olduğunu da söyledi.
     Asıl tedavinin başarılı olmasına sevindiğini belirten Çetin, Benim için sürpriz oldu, çok heyecan verici bir durum. Ama önemli olan, hastamızın iyileşmesi ve topluma kazandırılması. Yardıma ihtiyacı olan bir insan varsa ona yardım etme zorunluluğumuz var. Buraya gelen bir hasta bizden yardım medet umuyorsa bunu yapmak gibi bir zorunluluğumuz var. Bakanlığın uç köşedeki personeli olarak insanlara devletin sıcak elini göstermeliyiz ki toplumumuz daha güçlü olsun, birlik beraberlik olsun.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Osmaniyenin beyaz önlüklü meleği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER