Osmaniye Valisi Cerrah el sanatları kursunu

Osmaniye Valisi Cerrah el sanatları kursunu ziyaret etti


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, el sanatlarının unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu belirterek, El sanatları gelecek nesillere aktarılmalı dedi.
     Vali Cerrah, Çardak köyündeki Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Kursunu ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, el sanatlarının kültürel bir değer olduğunu söyledi.
     Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerini inceleyen Vali Cerrah, kurs öğretmeni Cemile İşkenden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     Cerrah, kursiyerleri ortaya çıkardıkları eserler nedeniyle kutlayarak, Kültürel değerlerimizden olan el sanatlarının unutulmaması, gençlerimiz tarafından öğrenilmesi ve gelecek nesillere aktarılması çok önemli. Bu nedenle kursiyerlerimizi hem ortaya çıkardıkları eserler, hem de kültürel değerlerimizi devam ettirmeleri nedeniyle kutluyorum diye konuştu.
     Kurs öğretmeni Cemile İşken de, kursun Çardak köyünde yaşayan hanımların isteği üzerine açıldığını ifade ederek, Şu an kursumuzda 17 kişi var. Kursiyerlerimize, kırk yama, iğne oyası, kurdele işi gibi el sanatları konusunda eğitim veriyoruz dedi.
     Cerrah, kurs yetkililerine, üzerinde Osmaniye Valiliği logosu bulunan duvar saati hediye etti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniye Valisi Cerrah el sanatları kursunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER