Osmanlı Türkçesi ve Kuran

Osmanlı Türkçesi ve Kuran-ı Kerim kursları tamamlandı


MUĞLA (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı işbirliğinde düzenlenen Osmanlı Türkçesi ve Kuran-ı Kerim kurslarını tamamlayan 77 kişi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
     Muğla Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Okan Çınar, toplantı salonunda yaptığı konuşmada, Osmanlı Türkçesinden 56, Kuran-ı Kerim kursundan ise 21 kişinin sertifika almaya hak kazandığını söyledi. Çınar, kurslara katılanlardan ücret alınmadığını belirterek, Osmanlı Türkçesi kurslarının ileriki aylarda yeniden açılacağını ifade etti.
     Muğla Hayrat Vakfı Eğitim Koordinatörü Tahsin Ataç ise Osmanlıcanın Türklerin yüzyıllar boyunca geliştirdikleri özgün bir dil olduğunu dile getirdi. Ataç, Osmanlıcanın hem Arapçadan hem de Farsçadan faydalandığını ancak iki dile de benzemediğini ifade ederek, Gelecekle geçmiş arasındaki köprüyü sağlam kurabilmenin yolu, Osmanlı Türkçesini okuyup anlayabilmekten geçiyor. Milli kültürümüzün temelini oluşturan eserlerimizin hemen hemen tamamı, Osmanlıca ile yazılmıştır. Bunun iyi anlaşılması gerekli diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, kursları başarıyla tamamlayan 77 kursiyere sertifikaları Çınar, Ataç ve Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Murat Onur Yağız tarafından verildi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Osmanlı Türkçesi ve Kuran Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER