Otizme dikkati çekmek için pedal çevirdiler

Otizme dikkati çekmek için pedal çevirdiler -Edirne Vali Yardımcısı Özkanın da aralarında bulunduğu öğretmen ve öğrencilerden oluşan grup, bisikletle şehir turu attı (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkanın da aralarında bulunduğu öğretmen ve öğrencilerden oluşan grup, otizme dikkati çekmek amacıyla bisikletle şehir turu attı.
     "Dünya Otizm Farkındalık Ayı" etkinlikleri kapsamında, Edirne Belediyesi önünde toplanan grup, kent ormanına kadar pedal çevirdi.
     Vali Yardımcısı Özkan, etkinliğin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, otizm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Edirnede çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
     Özkan, "Öğrencilerimizin ve halkımızın katılımıyla bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlikle kamuoyuna bir mesaj vermeye çalıştık" dedi.
     Etkinliğe katılan Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da engelli, yaşlı ve çocuklarla ortak bir yaşam sağlandığında daha mutlu bir toplum ortaya çıkacağını ifade etti.
     Otizm hastalığının bilinmesi için etkinlikler düzenlediklerini anlatan Tanrıkulu, "Şunu hiçbir zaman akıldan çıkarmamak gerekiyor; engelliler hayatın içerisinde olduklarında mutlular ve onlarla birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz" diye konuştu.
     Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği de etkinliğe katılanlara çeşitli ikramlarda bulundu.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Otizme dikkati çekmek için pedal çevirdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER