Otomobil camına çarpan doğan tedavi altına

Otomobil camına çarpan doğan tedavi altına alındı


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesinde, bir otomobilin camına çarpan kızılkuyruklu doğan, tedavi altına alındı.
     İlçeye bağlı Kösbucağı köyünde oturan Nazım Çelenk, Köypınarı Mahallesinde otomobiliyle seyir halindeyken, sağanak sırasında aracın ön camına bir kuşun çarptığını fark ederek durdu. Çarpmayla yaralanan kuşun kızılkuyruklu doğan olduğunu gören Çelenk, kuşu Erdemli Orman İşletme Müdürlüğüne teslim etti.
     Müdürlük yetkilileri ise yaralı hayvanı tedavisi yapılmak üzere Erdemli Doğa Koruma ve Milli Park Şefliğine götürdü.
     Muayenesinde yarasının bulunmadığı belirlenen doğanın, araç camına hızla çarpmasından dolayı korktuğu ve sakinleşmeye ihtiyacının bulunduğu bildirildi.
     Doğanın tedavisinin ardından yeniden doğaya bırakılacağı bildiren yetkililer, geçen hafta getirilen ayağından, kanadından ve karnının birkaç yerinden saçma kurşunu isabet alarak yaralanan doğan yavrusunun ise öldüğünü belirttiler.
     Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nesli tükenmekte olan yırtıcı kuşların avcılar tarafından vurularak yaralandığını hatırlatarak, Avcıların özellikle nesli tükenmekte olan yırtıcı kuşları avlamamaları ve korumaları gerekir. Son bir haftada iki tane doğan yavrusu vatandaşlar tarafından bulunarak bizlere getirildi. Tedavisi yapılanlar doğaya geri salınacak dedi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Otomobil camına çarpan doğan tedavi altına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER