Ovacık Cumhuriyet Savcısı Uzunun şehit olması

Ovacık Cumhuriyet Savcısı Uzunun şehit olması -Uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen savcı Murat Uzun, memleketi Samsunda toprağa verildi -Törene Adalet Bakanı Ergin ile yüksek yargı mensupları katıldı (Fotoğraflı-Görü


SAMSUN (A.A) - Uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Tuncelinin Ovacık ilçesi Cumhuriyet SavcıMurat Uzun, Adalet Bakanı Sadullah Erginin de katıldığı törenle memleketi Samsunda toprağa verildi.
     Gazi Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Uzunun naaşı, İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesindeki baba evine götürüldü. Burada Uzunun eşi Cihan Uzun, Yiğit Murat, kahraman Murat güle güle, sevdiğim güle güle diyerek 1 yaşındaki oğlu Hakan Taneri, vedalaşması için babasının naaşının bulunduğu cenaze aracına oturttu.
     Kimseyi sevindirmeyeceğim diyen Cihan Uzun, İki tane onun gibi yetiştiriyorum. Oğulları da babaları gibi olacak ifadelerini kullandı.
     Uzunun cenazesi daha sonra törenin yapılacağı Samsun Büyük Camiye getirildi.
     Buradaki törene katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şehit savcı Murat Uzunun eşi Cihan Uzun ile annesi Ayşe ve babası Hamit Uzuna başsağlığı diledi. Bakan Ergin, şehidin eşine Türk bayrağı verdi.
     İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Uzunun cenazesi, Yukarı Avdan köyünde toprağa verildi.
     Cenaze törenine, şehit savcının ailesi ve yakınları, Adalet Bakanı Ergin, Adalet Bakanı Yardımcısı Veysi Kaynak, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çok sayıda HSYK üyesi, mülki ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.
     Uzun, 19 Eylülde Ovacık Kandolar Mahallesinde adliye lojmanlarındaki evinin bulunduğu binaya girdiği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde dün şehit olmuştu.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - İlyas Gün - Mustafa Çavuş - Anıl Kuru
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ovacık Cumhuriyet Savcısı Uzunun şehit olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER