Oylama sürüyor

Oylama sürüyor -Bingöl Valisi Güvençer: Her biri emek karşılığı birer sanat eseri ama seçimlerimi yaptıktan sonra fark ettim ki seçimlerimi fotoğrafların sanatsal değerlerinden ziyade temaları ve verdikleri mesajlar üzerinden yapm


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AA foto muhabirlerinin çektiği 36 kareden oluşan Yılın Fotoğrafları galerisini inceleyerek, 5 fotoğrafı oyladı. Vali Güvençer, en çok Anne ve çocuğu kağıt toplama mesaisinde fotoğrafını beğendiğini söyledi.
     Galeride yer alan bütün fotoğrafların birer sanat eseri olduğunu belirten Güvençer, Anne ve çocuğu kağıt toplama mesaisinde, Ankarada kış, Diyarbakırdaki operasyon, Muğlada kaçak operasyonu ve Çadır kentin ikizleri başlıklı fotoğrafları beğendi.
     Anne ve çocuk arasındaki şefkat ilişkisi ile hayatın bütün zorluklarına rağmen anne ve çocuk arasında o kutsal sevgiyi yansıttığı için Anne ve çocuğu kağıt toplama mesaisinde başlıklı fotoğrafı çok beğendiğini ifade eden Güvençer, şöyle dedi:
     Bu fotoğraf annenin koruyucu iç güdülerini çok iyi gösteriyor ki adeta anne her yerde annedir diyor. Galerideki bütün fotoğrafların gerek sanat açısından, gerekse verdikleri mesaj açısından her birinin bir sanat eseridir. Bütün fotoğraflar son derece güzel. Her biri emek karşılığı birer sanat eseri ama seçimlerimi yaptıktan sonra fark ettim ki seçimlerimi fotoğrafların sanatsal değerlerinden ziyade temaları ve verdikleri mesajlar üzerinden yapmışım. Ve yine seçimlerimi yaptıktan sonra fark ettim ki birkaç fotoğraf müstesna seçimlerin daha çok giderek gücün ve güçlünün egemen olduğu ve egemenlik sonrasında insanların giderek şefkat, merhamet, korumacılık duygularını yitirdiği ortamda, insanların sevgilerini, merhametlerini, korumacılık içgüdülerini mesaj olarak yansıtan fotoğraflar beni daha çok etkilemiştir. Bu yüzden 5 fotoğrafı seçtim.
     Vali Güvençer, eser sahiplerini tebrik ederek başarı dileklerinde bulundu.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER