Oyun ve masal, maketlerle canlandı

Oyun ve masal, maketlerle canlandı -Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Oyuncak Müzesi çalışması kapsamında, müzenin kurulduğu sokağa, saklambaç oynayan çocuklar ve Alaaddinin Sihirli Lambası masalında yer alan figürlerin maketleri


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Oyuncak Müzesi çalışması kapsamında, müzenin kurulduğu sokağa, saklambaç oynayan çocuklar ve Alaaddinin Sihirli Lambası masalında yer alan figürlerin maketlerini yerleştirdi.
     Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, kentin eski yerleşim yerlerinden Bey Mahallesindeki sokak sağlıklaştırma çalışmasını sürdürüyor. Turistler açısından çekim merkezi haline getirilmeye çalışılan eski Antep evlerinin yer aldığı sokaklardan biri de, kurulan Oyuncak Müzesi doğrultusunda maketlerle dikkat çekici hale getirildi.
     Saklambaç oynayan çocuklar ve Alaaddinin Sihirli Lambası masalında yer alan figürlerin maketleri sokağı renklendirdi. Maketlerle hem çocukların dikkatini çekmek hem de müzeyi tanıtmak hedefleniyor.
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bey Mahallesinde çocuklara özel bir müze kurduklarını söyledi.
     Çalışmaları devam eden müzede, çok sayıda oyuncağın sergileneceğini belirten Güzelbey, müzede çocuk oyunlarının da anlatılacağını vurguladı.
     Güzelbey, tarihi bir Antep evinde, Türkiyenin ilk oyuncak müzesini kuran şair yazar Sunay Akının hayalindeki konsept çerçevesinde hayata geçirilen müzenin, en kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.
     Gaziantepte, Sunay Akın tarafından İstanbul Göztepede yapılan oyuncak müzesinin gelişmişinin oluşturulacağını ve müzenin bulunduğu sokağın da o doğrultuda düzenlendiğini dile getiren Güzelbey, Oyuncak Müzesinde sadece eski oyuncaklar sergilenmeyecek. Medeniyetin gelişim sürecinin oyuncaklara nasıl yansıdığı anlatılacak. Ayrıca müzede çocukların hayal dünyasını geliştirme olanağı bulacağı etkinlikler de düzenlenecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Oyun ve masal, maketlerle canlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER