Öz Orman

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan: -Bütün üyelerimize grup ferdi kaza sigortası yaptırıyoruz


MERSİN (A.A) - Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, bütün üyelerine grup ferdi kaza sigortası yaptırdıklarını bildirdi.
     Aslan, 16 Kasım 2012 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden orman işçisi Rasim Budakın ailesiyle, Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde bir araya geldi.
     Aslan, burada yaptığı konuşmada daha güvenli bir yaşam ve çalışma ortamı oluşturmak için, yapılması gereken birçok şeyin bulunduğunu ifade etti. Öz Orman-İş Sendikası olarak, 28 bine yakın üyenin tamamına, grup ferdi kaza sigortası yaptırdıklarını belirten Aslan, şöyle devam etti:
     Daha güvenli bir yaşama ve çalışma ortamı oluşturmak için, elbette devletimizin, işverenlerimizin ve bizlerin yapması gereken çok şey bulunmaktadır. Alınacak çok sayıda önleyici tedbire ilave olarak, işçilerimizin trafik ve iş kazalarına karşı eğitilmeleri de önem taşımaktadır. Öz Orman-İş Sendikası olarak, 2 yıl içerisinde, binlerce üyemize İş Sağlığı ve Güvenliği konulu eğitim seminerleri verdik.
     Temsil etikleri insanların ağlayan gözü, gülen yüzü olmak için yola çıktıklarını dile getiren Aslan, şunları kaydetti:
     Vefat eden bir üyemizi geri getirmek mümkün değildir. Fakat, üyemizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkmak bizlerin elindedir. Dolayısıyla biz arkadaşlarımız için üyelerimiz için ne yapabiliriz- diye konuştuk. Zaten toplu sözleşme yapmak bizim asli görevlerimiz arasındadır. Biz farklı bir şey yapalım dedik. Bütün üyelerimize grup ferdi kaza sigortası yaptırıyoruz. Bu kapsamda bütün üyeleri 20 bin TL üzerinden sigorta yaptırdık. Bizim arkadaşlarımızın bir çoğu bu sigorta kapsamında olduğunu bile bilmiyor. Bir sendika, üyesinin ölümünde yada başına herhangi bir şey geldiğinde yanında olmayacaksa ne zaman yanında olacaktır. Biz üyelerimizin üzüntüsünde, sıkıntısında her zaman yanında olmak istiyoruz.
     Aslan, konuşmanın ardından trafik kazasında hayatını kaybeden orman işçisi Rasim Budakın ailesine 20 TLlik sigorta çekini verdi.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER