Özel halk midibüsü, 2012nin son dakikalarında

Özel halk midibüsü, 2012nin son dakikalarında yine taşlandı -Afyonkarahisarda, toplu taşımacılık yapan ve 2012 yılında birçok kez taşlı saldırıya uğrayan özel halk midibüsü, yılın son dakikalarında yine saldırıya maruz kaldı -Polis,


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda, 2012de bir çok kez taşlı saldırıya uğrayan özel halk midibüsü, yılın son dakikalarında da yine saldırıya uğradı.
     Afyonkarahisarda yılın son asayiş olayı, kentte toplu taşımacılık hizmeti veren özel halk midibüsünün taşlanması oldu. Çarşı-Kışlacık hattında hizmet veren Mahmut Oktay idaresindeki 03 US 925 plakalı midibüs, Ataköy durağı yakınlarında yol kenarında bekleyen bir grubun taşlı saldırısına uğradı.
     Sürücü Oktay, midibüsü olay yerinden uzaklaştırarak durumu polise bildirdi.
    
     -Tedbir alan polis 12 kişiyi yakaladı-
    
     İki gün önce de, aynı firmaya ait başka bir midibüsün taşlı saldırıya uğraması nedeniyle çevrede güvenlik önlemi alan polisler, kısa sürede olay yerine vardı.
     Polisler, olay yerinden uzaklaşmaya çalışan 10u çocuk toplam 12 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.
     Oktay, olaydan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 15-20 gencin ellerinde bira şişeleri ve maden suyu şişeleriyle araca saldırdıklarını söyledi.
    
     -2 günde 2. saldırı-
    
     Atılan cisimlerin aracın lastiğine ve kaportadaki bazı kısımlara isabet ettiğini anlatan Oktay, Kışlacık yönüne 10 yolcuyla gittiğim sırada, Hacı Ahmet Camisi yakınında, yol kenarında bulunanlar ellerindeki bira, soda şişelerini araca attılar. Hemen uzaklaştım ve uygun bir yerde durarak yolculara durumlarını sordum. Kimseye bir şey olmadığını öğrenince aracı kontrol ettim. İki gün önce de aynı hatta, başka bir aracımıza benzer bir saldırı olmuştu diye konuştu.
     Özel halk midibüslerine yönelik, 2012 yılında bir çok kez benzer saldırıların yaşandığı bildirildi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör-Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Özel halk midibüsü, 2012nin son dakikalarında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER