Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif Vanda:

Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif Vanda: -Pakistan ile Türkiye her ne kadar uzak iki ülke gibi gözükse de, biz aslında bir milletiz ve kalplerimiz bir atıyor


VAN (A.A) - Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, Pakistan ile Türkiye her ne kadar uzak iki ülke gibi gözükse de, biz aslında bir milletiz ve kalplerimiz bir atıyor dedi.
     Kimse Yok Mu Derneğinin Van Eğitim Kompleksi ve Sosyal Tesislerinin temel atma törenlerine katılmak için Başbakan Yardımcısı Khawaja Ahmad Hassan, Bakan Mehr Ishtiag ile Vana gelen Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Ferit Melen Havaalanında Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer ve Kimse Yok Mu Derneği yöneticileri tarafından karşılandı.
     Beraberindekilerle valiliğe geçen Şerif, Vali Münir Karaloğlunu ziyaret etti.
     Burada bir açıklama yapan Şerif, geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin nazik davranarak, ihtiyaçları olmamalarına rağmen Vana yardım göndermelerine izin verdiklerini söyledi. Depremin hemen ardından imkanları dahilinde Van halkına yardım etmeye çalıştıklarını ifade eden Şerif, bundan dolayı kendilerini bahtiyar olarak gördüklerini belirtti.
     Şerif, Pakistan ile Türkiye her ne kadar uzak iki ülke gibi gözükse de biz aslında bir milletiz ve kalplerimiz bir atıyor. Sadece devlet değil, halkta birbirini çok seviyor. Pakistanın kurulduğu günden bugüne kadar yaşadığı her sıkıntı, afet ve benzeri durumlarda yardımımıza koşan ilk ülke hep Türkiye olmuştur. 2005 yılındaki depremde de ilk yardımımıza koşan yine Türklerdi. Yine binlerce kişinin vefat ettiği, milyonlarca kişinin evsiz kaldığı yüz yılın en büyük sel felaketinde yine bizi yalnız bırakmayan, en çok yardım eden yine Türk halkıydı. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beyefendi kendisi bizzat kampanyalar başlattı. Eşiyle beraber Pakistana geldiler ve sel bölgesinde bizzat yardımlarda bulundular. Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkiler sadece afetlerde değil, her zaman bu şekildedir dedi.
     Vali Münir Karaloğlu, dost ve kardeş ülke Pakistanın Pencap eyaletinin başbakanı Şerifi ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.
     Van depremi sonrası Pakistan devleti ile halkının bölgeye gelerek depremzedelere yardımlarda bulunduğunu anımsatan Karaloğlu, Pakistanın 1 milyon dolarlık yardımıyla Kimse Yok Mu Derneği Eğitim Kompleksinin temelinini atılacağını söyledi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız / Yahya Öylek
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif Vanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER