Palamut çaparisi yapanlar sezona hazırlanıyor

Palamut çaparisi yapanlar sezona hazırlanıyor


SİNOP (A.A) - Su ürünlerinde 1 Mayısta başlayan avlanma yasağı devam ederken, 15 Ağustosta sona erecek çapari ile av yasağı öncesi palamut çaparisi yapanlar sezona hazırlanıyor.
     Büyük balıkçılar 1 Eylülde Vira Bismillah demeyi, amatör balıkçılar ise 15 Ağustosta çapari ile av yasağının sona ermesini bekliyor.
     Palamut çaparisi hazırlayıp satan esnaf ise yeni sezon için hazırlıkları sürdürüyor.
     Sinopta palamut çaparisi yapan ve satan esnafı umutlandıran ise çapari ile istavrit avlayan amatör balıkçıların oltasına takılan çingene palamutları oldu. Amatör balıkçıların oltalarına takılan çingene palamutları balıkçılarda sezon bereketli geçecek umudu doğurdu.
     Sinopta çapari yaparak geçimini sağlayan Mehmet Harmantepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 60 yıldan beri deniz malzemeleri ve palamut çaparisi satıyorum. Dükkanıma gelen balıkçı arkadaşlarım bu sene denizde çok palamut olduğunu söylüyorlar ben de amatör balıkçılar için 15 Ağustosta sona erecek yasak öncesi yeni sezonun ilk çaparilerini hazırlıyorum dedi.
     Martı, ördek ve kaz tüyünden hazırladığı çaparileri 25 olta olanını 25 TL, 50 oltadan oluşan çaparileri ise takımını 50 TLden sattığını belirten Harmantepe, Amatör balıkçılara katkım olsun diye çaparileri 3 yıl önceki fiyatlardan satıyorum. İnşallah bereketli bir palamut sezonu geçiririz diye konuştu.
     15 Ağustosta çapari ile avı serbest olan palamutta boy yasağı bulunduğu 25 santimetreden küçük olanların ise avlanmasının yasak olduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Palamut çaparisi yapanlar sezona hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER