Paletsiz rekor dalış denemesi iptal edildi

Paletsiz rekor dalış denemesi iptal edildi -Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Çıldır Gölünde 24 Şubatta yapmayı planladığı 72 metre paletsiz yatay dalış rekor denemesini, suyun karanlık olması ve hava muhalefeti nede


ARDAHAN (A.A) - Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Çıldır Gölünde 24 Şubatta yapmayı planladığı 72 metre paletsiz yatay dalış rekor denemesini, hava muhalefeti nedeniyle iptal etti.
     Ulusoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 Şubat tarihinden bu yana Çıldır Gölünde çalışma yaptığını belirterek, suyun karanlık olması ve hava muhalefeti nedeniyle programını iptal ettiğini söyledi.
     Çanakkaleden Ardahana bin 968 kilometrelik bir köprü kurmayı hedeflediğini ifade eden Ulusoy, Çıldır Gölünün güzelliğini, güzel bir projeyle taçlandıralım istedik. Bu da 24 Şubatta yapacağımız rekor denemesiydi. Fakat geldiğimizden beri yaşanan olumsuzluklar, özellikle olumsuz hava şartları nedeniyle psikolojimi bir türlü toparlayamadım. Daha çok risk almadan biz bu işi burada noktalayalım dedik diye konuştu.
     Paletsiz rekor dalış denemesini bu yıl için iptal ettiğini vurgulayan Ulusoy, şunları kaydetti:
     Buradaki projeyi, önümüzdeki yıl devam etmek amacıyla şimdilik noktaladık. Güvenliğimi sağlayacak olan ekibin bile güvenliğinden şüphe duyduk. Bu nedenle sağlık yerindeyken, akıl sağlımız yerindeyken noktalamaya karar aldık. Önümüzdeki yıl bu rekorları uygun şartlarda çok daha rahat kırabileceğime inanıyorum. Emeği geçen ve geldiğim günden beri özellikle bana yardımlarını esirgemeyen Ardahanlı ve Çıldırlılara teşekkür ederim.
    
     -En fazla dört antrenman yapabildim-
    
     Çıldırda ilk günden buyana hava şartlarının olumsuz olduğunun altını çizen Ulusoy, Kuyuların sürekli kapalı olması ve sudaki görüş mesafesinin olmaması bize zor anlar yaşattı. Daha sonra da kuyulara bıraktığımız ipin kopmasıyla çok ciddi bir risk alacağımızı düşündük. Geldiğim günden beri en fazla dört antrenman yapabildim. Olumsuzluklar bize çalışmamız için fırsat vermedi dedi.
     Baba Mustafa Teoman Ulusoy da oğlunun çok büyük bir risk aldığını, bu nedenle kendisinin de çok korktuğunu ifade ederek, Rüyalarıma giriyordu. Her gün korkuyla buraya geliyordum. Hatta bir gün rüyamda oğlumun tutunacağı ipin koptuğunu gürdüm. Antrenmana geldiğimizde söz konusu ipin koptuğunu görünce şoke oldum. Büyük ihtimalle buzlar ipi koparmıştı. Yani şimdilik büyük bir tehlikeyi atlattık diye konuştu.
     Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ise Ulusoyun aldığı kararın teknik ve doğru bir karar olduğunu belirterek, kendileri açısından öncelikle sporcunun can güvenliğinin önemli olduğunu söyledi.
     Bu arada, dünya dalış rekorunu kırmak için 5 Şubatta Çıldır ilçesine gelen Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, 131 metre yatay dalış rekor denemesini iptal ederek, gölde 110 metreyi paletsiz aşmayı planlamıştı. Ulusoy, daha sonra, dünya rekoru için 72 metreyi paletsiz geçmeyi hedeflemişti.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Paletsiz rekor dalış denemesi iptal edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER