Palyatif Bakım Çalıştayı

Palyatif Bakım Çalıştayı -İzmir Sağlık Müdürü Türkyılmaz: "Çalıştayın sonunda oluşturulacak raporlar, palyatif bakım çalışmalarının gelişmesinde rol gösterici olacak"


İZMİR (A.A) - İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, Palyatif Bakım Çalıştayında hazırlanacak raporlarının, palyatif bakım çalışmalarının gelişmesinde rol gösterici olacağını söyledi.
     Türkyılmaz, İzmir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde düzenlenen Palyatif Bakım Çalıştayının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiyede sunulan sağlık hizmetlerinde çıtanın her geçen gün yükseldiğini belirtti.
     Sağlık alanında devam eden hizmet yarışının parçası olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Türkyılmaz, şöyle konuştu:
     "İzmirde hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının gayretli, yapıcı ve proje üreten düşünce yapısı tüm Türkiyeye örnek olacak düzeyde. Palyatif Bakım Çalıştayı da sağlık çalışanlarının üretken yönünü ortaya koyuyor. Palyatif bakımın, sağlık hizmetlerinde önemli rolü bulunuyor. Palyatif bakım, vicdani, kutsal ve her yönüyle muhteşem bir yaklaşım. Çalıştayın konu başlıkları da oldukça yoğun. Çalıştayın sonunda oluşturulacak raporlar, palyatif bakım çalışmalarının gelişmesinde rol gösterici olacak."
     Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiçek Fadıloğlu ise palyatif bakım hizmetlerinde hasta ile ailesinin yaşam kalitesinin yükselmesinde önemli rolü bulunduğunu, hizmetin bütüncül yaklaşımla verilmesi gerektiğini söyledi.
     Çalıştay kapsamında, "Palyatif bakım alacak hastaların tanımlanması ve standartlarının belirlenmesi", "Evde Palyatif bakım verecek ekibin ve hasta yakınlarının eğitim programının hazırlanması", "Evde palyatif bakım ile ilgili ekibin oluşturulması, organizasyon şeması, görev tanımlaması ve kurumlar arası işbirliği" konularında çalışma gerçekleştirilecek.
     Palyatif bakım "Yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hasta ve ailede ağrının ve diğer problemlerin, erken tanılama ve kusursuz bir değerlendirme ile fiziksel, psikososyal ve spiritüel gereksinimlerin karşılanması yoluyla acı çekmenin önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamaların yer aldığı ve yaşam kalitesini geliştirmenin amaçlandığı bir yaklaşım" olarak tanımlanıyor.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Palyatif Bakım Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER