Pancar üreticilerine eğitim

Pancar üreticilerine eğitim


YOZGAT (A.A) - Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından şeker pancarında verimliliğin artırılması amacıyla, pancar üreticilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.
     Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Kürşat Arslan, İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonundaki seminerin açılışında, şeker pancarının Yozgat ekonomisi için büyük önem arz ettiğini, bunun için de üründe kalite ve verimliliğin artırılması gerektiğimi söyledi.
     Yozgat ve ilçelerinin hemen hepsinde şeker pancarı üretildiğine ve bir çok çiftçinin bu üründen gelir elde ettiğine dikkati çeken Arslan, şunları kaydetti:
     Şeker pancarı ve dolayısıyla şeker fabrikası ilimiz ekonomisine çok büyük katkılar sağlıyor. Esnafından, kamyoncusuna kadar bir çok iş kolu bu üründen gelir elde ediyor. Dolayısıyla bu ürünün kalitesinin ve verimliliğinin artırılması amacıyla bir çok çalışmalar yapıyoruz. Bunların en başında da üreticilere yönelik eğitim seminerleri geliyor. Ülkemizde tohum ve gübre konusunda uzmanlaşmış firmalardan teknik ekipler getirerek üreticilerimizin daha bilinçli ve modern usullerle pancar üretimi yapmasına katkıda bulunmak istiyoruz.
     Eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan ziraat mühendisleri Mustafa Özmen ve Tarık Tayiboğlu da şeker pancarında verim ve kalitenin artırılması ile gübreleme konusunda bilgiler aktardılar.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Pancar üreticilerine eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER